Novi detalji surove likvidacije "kavčanina": Kalezićevo ubistvo dogovorile osobe iz Podgorice, Beograda i Kotora

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

25.11.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Likvidacija Veselina Kalezića (47) naručena je i plaćena u Beogradu, a egzekuciju su dogovorile osobe iz Podgorice, Beograda i Kotora koje su povezane sa škaljarskim klanom, piše crnogorska "Pobjeda".

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Veselin Kalezić

Prema saznanjima tog lista, vozilo koje su koristile ubice je ukradeno u Srbiji početkom ove godine, a na vozilu su bile podgoričke tablice ukradene u Sutomoru prošle godine.

Istražitelji prikupljaju saznanje o ubistvu Kalezića, a prema nezvaničkin informacijama, pronađeni su određeni tragovi koji su poslati na veštačenje i uz pomoć kojih inspektori veruju da će rasvetliti ovaj zločin.

Saslušanja nakon likvidacije

Nakon likvidacija saslušane su mnoge bezbednosno interesantne osobe iz Podgorice, Kotora i Bara kako bi se utvrdila nijhova moguća umešanost u zločin. Prekjuče su pripadnici Posebne jedinice upali u nekoliko stanova i priveli više osoba koje su povezuju sa škaljarskim klanom na informativni razgovor.

Osobe koje se dovode u vezu sa škaljarskim klanom privođene su jer se Kalezić, kojeg je i policiija smatrala bezbednosno interesantnom osobom, kotirao kao visokorangiran člani ili čak jedan od predvodnika kavačkog klana.

Kao jedan od ključnih dokaza izdvojen je video-snimak bezbednosnih kamera. Na tom snimku vide se detalji likvidacije, na osnovu čega je utvrđeno da je ubica pratio Kalezića do lokala ispred kog je ubijen.
Ubice znale da je čest gost u kafiću

Prema nezvaničnim saznanjima "Dnevnih novina" Veselin Kalezić je gotovo svakodnevno dolazio u kafić "Level" ispred kog je ubijen.

 

 

Pretpostavlja se da je to na neki način olakšalo ubicama, jer je imao uobičajene rute, a oni jaku i dobro organizovanu logističku pomoć.

Do sada je poznato da je Kalezić ubijen iz pištolja sa prigušivačem, te da je u ubistvu učestvovalo najmanje dve osobe.

Podsećanja radi, Podgoričanin Vesko Kalezić je ubijen u naselju Stari aerodrom u tom gradu i to sa 10 hitaca iz pištolja pred brojnim svedocima koji su kasnije tvrdili da nisu videli ubicu.

Odmah podlegao povredama

Kalezić je odmah podlegao povredama, a ubica je pobegao ka automobilu "reno megan" koji je ubrzo nakon zločina pronađen zapaljen u selu Botun.

Vesko Kalezić je od ranije poznat policiji po brojnim delima. On je, između ostalog, hapšen i zbog bacanja bombe na kuću svoje devojke 2015. godine, a lisice na ruke stavljane su mu i zbog napada na pripadnika interventnog voda policije.

Sa njim u društvu je tada bila i njegova devojka kod koje je pronađen pištolj.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading