(VIDEO) Ispovest majke petomesečne Leonore koju je ubio otac: Lomio joj je kosti, pa otišao da spava!

Autor:

Hronika

01.12.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šamarao je Leonoru rukama i udarao je pesnicama po grudima zato što mu je smetao njen plač. Pretio mi je da će 18-mesečnog sina Aleksandra takođe prebiti ukoliko nekome ispričam šta se desilo, u ispovesti za Srpski telegraf kaže Milena Ibraimović (19), majka petomesečne bebe koju je 23. novembra u kući u Zemunu nasmrt pretukao otac Ferdi Jašari (22).

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Milena Ibraimović sa drugim detetom

Hapšenje

Jašari je uhapšen pet dana kasnije, nakon detetove sahrane, a majka devojčice još uvek ne može da dođe sebi od bola i šoka koji je pretrpela. Ibraimovićeva je za naš list detaljno ispričala šta se tačno kobne večeri dogodilo kada je mala Leonora nasmrt pretučena.

- On je inače nasilnik. Te večeri je došao drogiran kući i zaspao. U jednom trenutku beba je počela da plače i probudila ga. Ferdi je pokušao da je smiri, međutim, njen glas ga je nervirao, pa je počeo da je bije! Nije se zaustavljao, udarao ju je bez prestanka! Odmah sam skočila na njega i počela da vičem: "Šta to radiš", "Zašto je tučeš", na šta me je on odgurnuo - kaže majka bebe.

I ranije je tukao

Obdukcijom su petomesečnoj Leonori konstatovane serijski prelom rebara sa unutrašnjim povredama, povrede na glavi, vilici i obe ruke. Leonori je otkriven i stari prelom rebara, koji je zarastao.

- Bebu je prvi put tukao kada je imala četiri meseca. Četiri godine smo zajedno, a nasilno je počeo da se ponaša pre neke dve godine. Počeo je da se drogira, a ubrzo mu je umro otac, nakon čega je počeo i da pije - kaže Milena.

Prema njenim rečima, nakon brutalnog batinanja, Jašari se bez ikakvog kajanja i griže savesti vratio da spava.

- Ja sam ostala s bebom i nakon nekog vremena je zaspala. Negde usred noći se probudila i počela da jeca. Telo joj je bilo nekako mlitavo i promenila je boju, bila je nekako žućkasta! Tada je i Ferdi ustao i, kad je video, rekao mi: "Vodi je u bolnicu, ali nemoj da si zucnula nikome o ovome jer Aleksandar ostaje ovde sa mnom" - potreseno prepričava Milena.

Zvala policiju

Ona je odmah odvela bebu u bolnicu u Zemunu, ali, kako navodi, lekari nisu hteli da je prime jer nemaju pedijatra!

Monstrum u pritvoru

Ferdi Jašari, osumnjičeni za prebijanje nasmrt petomesečne bebe, u petak je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Monstrumu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana zbog uznemiravanja javnosti i zbog opasnosti da će ponoviti delo.

- Molila sam ih da joj makar daju kiseonik jer je teško disala, ali nisu hteli! Pozvala sam policiju zbog toga, ali dok su oni stigli, već je bilo kasno. Meni je moja Leonora umrla u rukama - kaže majka deteta.

Porodica sumnjala

Roditelji Milene Ibraimović kažu da su od početka sumnjali da se beba ugušila kako im je ćerka saopštila.

- Sve mi je bilo čudno kada mi je ona rekla da su bili ljudi iz policije i da je davala izjavu. Tek na sudskoj medicini sam saznao da Leonora nije umrla prirodnom smrću. Nisam reagovao jer nisam mogao da poverujem da otac može da ubije svoj dete - kaže Milenin otac Igor.

Ona je saslušana u policiji, nakon čega je puštena kući. Kako navodi, nikome, pa ni policiji, nije smela da ispriča šta se stvarno desilo kobne večeri jer se plašila šta će Jašari da uradi.

- Plašila sam se njegovih pretnji, pa sam ćutala o tome šta se desilo. Zato sam roditeljima rekla da se beba ugušila, a ne da ju je on ubio - kaže Milena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading