(FOTO) Policija u Nišu pohapsila dilere i njihove "klijente"

Autor: Republika

Hronika

02.12.2018

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu otkrili su laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili V.P. (35) i M.M. (35), zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Laboratorija marihuane

Policija je u stanu i drugim prostorijama V.P. pronašla laboratoriju sa 27 saksija kanabisa, ukupne težine 5,2 kilograma i pratećom opremom, 150 grama marihuane, semenke kanabisa, vagicu sa tragovima opojne droge i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika.  

U sobi njegovog šezdesetjednogodišnjeg oca pronađena je kesa sa semenkama kanabisa težine 184 grama, lovačka puška i 133 metka različitog kalibra.

M.M. se sumnjiči da je zajedno sa V.P. uzgajao i prodavao marihuanu, a u pretresu njegove kuće pronađeno je oko 67 grama marihuane, jedan pištolj i pet metaka.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Policija je privela i još dve osobe osumnjičene da su od V.P. kupovale drogu, četrdesetčetvorogodišnju ženu kod koje je pronašla paketić sa manjom količinom marihuane i četrdesetpetogodišnjeg muškarca kod kog su nađeni paketići sa manjom količinom marihuane i hašiša.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, V.P. i M.M. kom se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

RepublikaFoto: MUP Srbije

Po nalogu nadležnog, protiv šezdesetjednogodišnjeg muškarca biće podneta krivična prijava za krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Protiv dvoje kupaca, po nalogu nadležnog tužilaštva, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku za nedozvoljeno držanje opojnih droga. 

RepublikaFoto: MUP Srbije

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading