Štitio ga je žandarm koji je napredovao u vreme komandovanja Bratislava Dikića: Ovo su detalji iz dosijea likvidiranog Vladimira Popovića Popa

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

02.12.2018

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Popović zvani Pop, koji je u subotu oko 22 sata ubijen u sačekuši u kafiću na Zvezdari, imao je bogat policijski dosije, a prema operativnim saznanjima bio je blizak saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća i škaljarskog klana.

RepublikaFoto: Republika
Uviđaj na mestu pucnjave na Zvezdari

Prema nezvaničnim saznanjima, maskirani napadači su oko 22 sata upali u kafić "Kafeteka" u kom je Popović sedeo, zapucali iz helklera i ubili ga na mestu.

Iako još uvek nije rasvetljeno zbog čega je došlo do likvidacije, Popovićeva povezanost sa podzemljem i policijski dosije kažu je bio godinama u kriminalnim vodama, a jednim od njegovih najbližih saradnika smatra se Vojislav Kostić, bivši pripadnik Žandarmerije.

Kockarnica "Havana"

Naime, Vladimir Popović držao je kockarnicu "Havana" koja se nalazi u hotelu "Slavija" i za koju se smatra da je bilo jedno od mesta u kom su se sastajali škaljarci. Na tom mestu, kockarnicu je imao i Slobodan Šaranović, koji je likvidiran u decembru 2016. godine.

Popović je u žižu javnosti poslednji put dospeo zbog iznude 110.000 evra, automobila, stana i drugih nepokretnosti dvojici Beograđana u "Havani" 2015. godine, prilikom koje su oštećenima nanete teže telesne povrede.

RepublikaFoto: Republika

Popović je zbog toga bio uhapšen sa Daliborom Đorićem i pomenutim Vojislavom Kostićem, a kod njih je pronađeno 250.000 evra, 2.205.000 dinara za koje se sumnja da su pribavili iznudama, pištolj, municija i oko pet grama marihuane.

Prilikom hapšenja Popovića zbog ovog dela, prisutan je bio i Siniša Milić Boske, telohranitelj Filipa Koraća, saradnik Luke Bojovića i nekadašnji pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, koji je likvidiran u julu ove godine kada je njegov džip eksplodirao na Autokomandi. On je na licu mesta preminuo od posledice stravičnih povreda.

 

 

Inače, o bliskim vezama Popovića i nekadašnjeg žandarma Kostića govori i fotografija sa boks meča decenije između Vladimira Klička i Aleksandra Povetkina 2013. godine. Njih dvojica su meču prisustvovali kao VIP gledaoci u prvom redu Olimpijskog stadiona u Moskvi.

Kostić se takođe smatra jednim od visokorangiranih članova škaljarskog klana, a njegov brat je uhapšen je u policijskoj akciji u restoranu "Durmitor".

- Kostić je u Žandarmeriji napredovao u vreme najozloglašenijeg komandanta ove jedinice, generala Bratislava Dikića. On je u Dikićevo vreme postavljen u Specijalističku četu beogradskog odreda, iako je bilo poznato da ima ozbiljne saradničke veze sa beogradskim podzemljem. Konkretno, podaci o njegovoj saradnji sa Popovićem postoje godinama - ispričao je "Blicov" izvor u MUP-u.

RepublikaFoto: Republika

Dok je u Dikićevo vreme Kostić napredovao, posle njegove smene u leto 2013. degradiran je, upravo zbog operativnih saznanja o njegovim vezama sa Popovićem.

- Početkom prošle godine dobio je rešenje o angažovanju na poslovima analize rizika, što je u praksi trebalo da znači otkaz, i prebačen je u Jedinicu za obezbeđenje. Zbog disciplinskih prekršaja godinu dana je bio pod suspenzijom. Onda se vratio na posao, ali je često bio na bolovanju - kazao je izvor "Blica" i dodao da se oduvek znalo da Kostić radi kao Popovo obezbeđenje, kao i to da se bavi ucenama i iznudama, a sam se hvalio fotografijama sa boks meča, luksuznim životom i poznanstvima.

Pranje novca

Inače, venčani kum likvidiranog Popa, Dejan Lucić, hapšen je početkom godine zbog sumnje da je sa još trojicom "prao" novac i izbegao plaćanje poreza, a sumnjalo se tada da je Lucić prao pao koje su škaljarci stekli od prodaje droge i tako ih unosio u legalne tokove.

Prilikom likvidacije Vladimira Popovića slučajno ranjen je i 23-godišnji mladić koji je bio gost. Popović je iza sebe ostavio četvoro dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading