Istina o ubistvu Vladimira Popovića Popa: Pucali mu u noge da ga opomenu, a kad je skočio da se brani, drugi ubica ga izrešetao

Autor: mediji, Republika

Hronika

03.12.2018

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnja istraga likvidacije Vladimira Popovića pokazala da je za njega bilo kobno to što je nasrnuo na napadače koji su ga pre toga ranili u noge.

RepublikaFoto: Republika
Mesto zločina: Ovde je ubijen Vladimir Popović Pop

Dvojica nepoznatih napadača, koji su u subotu uveče izrešetali građevinskog investitora i vlasnika kazina "Havana" Vladimira Popovića, zvanog Pop, u Ulici vojvode Šupljikca na Crvenom krstu, najverovatnije nisu imali nameru da ga ubiju, već samo da ga opomenu.

Savladao napadača

Do tragičnog ishoda došlo je kad je Popović savladao jednog naoružanog napadača, nakon čega je drugi napadač, iz straha, ispalio čitav šaržer u njega.

Kako otkriva dobro obavešteni izvor, policija je na osnovu tragova na mestu zločina, ali i izjava svedoka uspela da gotovo u potpunosti rekonstruiše Popovićevu likvidaciju.

- U trenutku kad se na vratima kafića pojavio maskirani napadač, Popović je stajao za šankom s prijateljima. Napadač je iz crvene kese, koju je nosio, izvadio oružje i sa vrata zapucao u pravcu Popovićevih nogu. Žrtva je instinktivno krenula ka njemu u nameri da se odbrani. S obzirom na to da se šank nalazi odmah pored vrata lokala, obojica su u dva koraka već bili ispred, na ulici, gde je Popović uspeo nekoliko puta da udari napadača i obori ga na zemlju - kazao je dobro obavešteni izvor.

 

 

U obračun se tad, kako kaže sagovornik, uključio i drugi napadač, koji je bio za volanom "audija".

- Videvši da mu je saučesnik na zemlji, drugi napadač se uspaničio i zgrabio oružje. Zapucao je u Popovića, koji je potom pao na pločnik i izdahnuo. Savladani napadač uspeo je da se podigne i uleti u "audi", odakle su se potom obojica odvezli u nepoznatom pravcu - kaže sagovornik.

Nisu očekivali otpor

On kaže da to što je napadač najpre pucao u pravcu Popovićevih nogu ukazuje da je napad trebalo da bude opomena.

- Napadači verovatno nisu očekivali da će Popović pružiti otpor, pa su na kraju zapucali iz straha za sopstvenu bezbednost. Veruje se da su došli da ga opomenu zbog nekog ranijeg sukoba - završava sagovornik.

Podsetimo, policija je u subotu uveče nakon likvidacije Popovića proglasila akciju "Vihor" i intenzivno traga za dvojicom ubica.

Bio je u finansijskoj krizi

Blizak prijatelj ubijenog Popovića rekao je da je on poslednje dve ili tri godine zapao u finansijsku krizu, ali i da nikad nije sarađivao s ljudima iz kriminogene sredine.

- Preko svojih poslova u građevinarstvu upoznavao je razne ljude, pa i one s druge strane zakona. On nikad nije sarađivao s kriminalcima niti klanovima. Poslednjih godina zapao je u finansijsku krizu jer mu poslovi nisu išli najbolje - tvrdi za Kurir Popovićev prijatelj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading