Mortus pijan ubio dečaka u Vranju! Ovo je sramna odbrana vozača koji je u trenutku nesreće imao 1.89 promila alkohola u krvi

Autor: telegraf.rs, Republika

Hronika

05.12.2018

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač I.C. (40) za kog se osnovano sumnja da je svojim vozilom usmrtio Jovana Stojadinovića (17) iz Ristovca, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom u Vranju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema navodima Danijele Trajković, višeg javnog tužioca u Vranju, vozač se branio ćutanjem.

- Od strane sudije za prethodni postupak vozaču je određen pritvor do 30 dana. Tužilac je doneo naredbu o sprovođenju istrage, zatim bi trebalo da se zakaže saslušanje Kristijana Mikića, koji je povređen u nesreći, porodice nastradalog, veštačenja saobraćajne struke, kao i analiza krvi na prisustvo alkohola - kaže Trajkovićeva.

U saobraćajnoj nesreći u selu Ristovac kod Vranja u ponedeljak uveče oko 18 sati nastradao je Jovan Stojadinović, krećući se lokalnim putem sa svojim drugom Kristijanom Mitićem, kada je na njih vozilom naleteo I.C. Prijatelj nastradalog mladića Kristijan Mitić (19) ima teške telesne povrede i zbrinut je u ZC Vranje.

Vozač automobila I.C. nakon obaranja dva pešaka brzo identifikovan i priveden. Prema nezvaničnim saznanjima, vozač je imao 1.89 promila alkohola u krvi.

Telo nastradalog mladića je poslato na obdukciju, a sahrana je zakazana za sredu.

U Zdravstvenom centru Vranje kažu da je stanje povređenog Mikića stabilno, kao i da je van životne opasnosti. Prema rečima dežurnog lekara na odeljenju hirurgije, mladić je zadobio površinske povrede glave, prelom nosne kosti, imao je gubitak svesti i amneziju.

Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, kaže da je tužilaštvo naložilo obdukciju nastradalog dečaka, kao i da se utvrdi tehnička ispravnost vozila. Policija je zvanično potvrdila da vozač nije pobegao sa lica mesta nakon nesreće, ali nije htela da kaže ostale detalje, kao ni ko je prijavio slučaj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading