Đuri Trkulji određen pritvor: Pretio Vučiću smrću i otmicom, a u Višem sudu je izjavio i zašto!

Autor: Republika

Hronika

06.12.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Novosađaninu Ðuri Trkulji, osumnjičenom da je putem Tvitera pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Trkulja je tokom saslušanja u tužilaštvu priznao da je izvršio dva krivična dela ugrožavanje sigurnosti koja mu se stavljaju na teret, tvrdeći da je to učinio pod dejstvom medikamenata. 

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu doneo je rešenje kojim je okrivljenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković. Na ovo rešenje ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana.


Postupak protiv Trkulje vodi Tužilastvo za visokotehnološki kriminal jer je delo izvršeno putem drušvenih mreža. Madiji su juče preneli da su pretnje upućene sa profila @AgentStrani, a da je korisnik koji stoji iza njega Đuro Trkulja. On je na salsušanju pred tužiocem u svojoj odbrani naveo da je "svestan da je napravio glupost" i iskazao je žaljenje zbog toga, navodeći da je tvitove pisao pod uticajem lekova koje je pio po savetu lekara zbog depresije. "Vučiću Aleksandre, u meni ne živi strah od tebe, čega sam siguran da si svestan; Otići ću jedan korak dalje kroz najavu da će narednih dana nestati neko tebi (porodično i kriminalno) veoma blizak. Moja jedinica ne pravi greške", napisano je na tom Tviter nalogu. "Vučiću Aleksandre, tvoj strah od mene (nas @TheMošadIL) je naravno opravdan. Svakoga sekunda dok lično ne stanem pred tebe, živi u strahu - kako si sudio biće ti suđeno. Moja reč stoji", piše u drugom tvitu. Autor je uputio pretje putem tvitova i ministru Nebojši Stefanoviću i novinaru "Pinka" Damiru Hajdanoviću. Uhapšen je u utorak, 4. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading