Tragedija u Cirihu: Dečak iz Srbije prelazio pešački prelaz, pa ga usmrtio kamion!

Autor: blick.ch

Hronika

07.12.2018

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila u Cirihu, vozač kamiona Ivan L. (19) udario je u desetogodišnjeg Lazara Perića. Dete je ubrzo preminulo od zadobijenih povreda.

RepublikaFoto: pixabay.com

Dečak je pre nesreće vozio trotinet sa starijim bratom Milošem (12) koji je i obavestio njihove roditelje, pa je otac Branislav (50) uspeo brzo da stigne na lokaciju, ali tu nije mogao da učini ništa osim da gleda kako mu sin umire. Odlučio je da govori za "Blik" i tom prilikom je poručio da ne želi da veruje da mu je dete stradalo, sve vreme držeći fotografiju Lazara.

Na osnovu informacija, dečaci su se vraćali kući vozeći trotinete, a do doma ih je delio samo pešački prelaz. Miloš je krenuo prvi, Lazar za njim, a onda je naleteo kamion. Umesto da zakoči, vozač Ivan L. je samo nastavio da vozi i sumnja se da nije ni video dečaka koji je ostao da leži na zemlji.

- Miloš nam je rekao da je vikao: "Stani" i da je pokušao da zaštiti brata, ali da je kamion samo nastavio - rekao je Branislav.

Kako je objasnio, u trenutku nesreće on i njegova supruga Olivera Perić (44) su bili kod kuće i čekali su decu da bi zajedno ručali. Nisu ni bili svesni da se nedaleko odatle njihov mlađi sin bori za život.

- Odjednom Miloš je dotrčao i povikao: "Mama, nešto užasno se dogodilo Lazaru" - ispričala je majka dečaka.

Branislav je odmah izjurio i otrčao do sina: "Teško je disao, nije više mogao da priča. Uhvatio sam ga za ruku i nisam puštao".

Objasnio je da je Lazar prikupio svu snagu i stegnuo ruku.

- Gledao me je sve vreme. Držao sam ga za ruku dok nije preminuo - ispričao je otac.

Hitna pomoć je stigla i pokušali su da spase dečaka, ali su povrede bile previše teške.

U obližnjoj kapeli paljene su sveće za Lazara, a mnogi su ostavljali i plišane igračke i cveće. Otac je rekao da žele da ga sahrane u Švajcarskoj, da bi im zauvek bio blizu.

Za volanom kamiona bio je neiskusan vozač koji je radio samo dva meseca za kompaniju, a prethodno je prošao samo obuku. Njegov šef Daniel Sigrist (41) je kratko rekao: "Uradio je sve što je mogao. Proverio je sva stakla i ogledala, nije vozio previše brzo. Posao je izuzetno zahtevan i mnogo morate da vodite računa, a sa desne strane kamiona mrtav ugao je prilično velik. Ipak, tragedija je velika. Želim porodici mnogo snage", piše "Blik".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading