Evo zašto je sutra dan D za narko bosa iz Pljevalja!

Autor:

Hronika

09.12.2018

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu sutra bi trebalo da izrekne drugu prvostepenu presudu Darku Šariću i ostalim optuženim za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu. Prvu prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina zatvora, a ostali na višegodišnje zatvorske kazne ukinuo je Apelacioni sud u junu 2016. godine i naložio ponavljanje suđenja.

RepublikaFoto: e-stock
Darko Šarić

Tužilaštvo za organizovani kriminal u završnoj reči od suda je zatražilo da Šarića osudi na maksimalnu zakonom predviđenu kaznu zatvora kao organizatora kriminalne grupe. Za trojicu svedoka saradnika Draška Vukovića, Radana Adamovića i Nebojšu Joksovića tužilaštvo je predložilo kazne manje od godinu dana. Ostalim Šarićevim saradnicima preti od 10 do 20 godina zatvora, dok njemu kao organizatoru grupe preti od 30 do 40 godina.

20 godina zatvora dobio Šarić na prvom suđenju, koje je ponovljeno

Pored Šarića, kao organizatori grupe optuženi su i Goran Soković, koji je u bekstvu, zatim Željko Vujanović i pokojni Dragan Dudić Fric. On je četiri i po godine bio u bekstvu, a srpskim vlastima se predao 18. marta 2014. godine, otkad se nalazi u pritvoru, dok se svi ostali sada brane sa slobode. Osmorica optuženih su još u bekstvu.

Oprao 22 miliona evra?

U Specijalnom sudu u Beogradu Šariću se u posebnom postupku sudi zbog optužbi za pranje novca u Srbiji ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove. Šarić i još 17 okrivljenih u tom procesu terete se za pranje oko 22 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Uros Saric

01.01.2020 15:09

Ne brinite i Urke se zeni po Peti Put