Iza njenog hapšenja se krije filmska priča: Ovako je pala medicinska sestra diler iz Bora!

Autor: Republika

Hronika

11.12.2018

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borska policija je jutros, kao u akcionom filmu, upala na Odeljenje psihijatrije u Opšte bolnice u Boru i zatekla medicinsku sestru Mimicu P. (53) kako bukvalno diluje metadon! Policija je sve "režirala" posle prikupljenih saznanja, a ceo događaj je snimala kamerom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Jedan zavisnik, koga smo pre izvesnog vremena uhapsili zbog posedovanja narkotika, u razgovoru sa nama je rekao da je on metadon kupio od medicinske sestre. Zgranuli smo se, a on je nastavio da priča o tome. Rekao je da je u pitanju Mimica i da on nije jedini kome ona prodaje ovaj narkotik. Organizovali smo zasedu i sve snimali - saznaje telegraf.rs od upućenih u istragu.

- Naš doušnik je u dogovoreno vreme sa ovom medicinskom sestrom došao na Odeljenje psihijatrije. Mimica je iznela dve doze metadona i uzela novac koji je prethodno bio obeležen. Odmah smo uhapsili sestru zbog sumnje da je počinila krivično dela zloupotrebe službenog položaja i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga – saznajemo od nadležnih. Svi zavisnici od narkotika koji žele da se izleče dobijaju od svog psihijatra određenu terapiju koja se sastoji u davanju propisane količine metadona. Svaki takav pacijent ima svoju određenu dozu i na Odeljenje dolazi po nju. Medicinska sestra daje metadon pacijentu i on je dužan da ga popije ispred nje. Takvo pravilo postoji da ne dođe do zloupotrebe, odnosno, do toga da pacijent odnese metadon i preproda ga.

- Na žalost, ova medicinska sestra je ugrozila i terapiju ljudima koji žele da se "skinu" sa droge. Kako sumnjamo, ona je tečni metadon razblaživala i davala onima koji nisu bili njeni kupci. Verovatno su takvi pacijenti, sa manjom dozom, odnosno, razblaženim metadonom, imali velikih problema. Ali, to tek trebamo ispitati - saznaje se nezvanično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading