U kući Časlava i Slavice nije pronađena ušteđevina: Novi detalji misterije smrti supružnika iz Trstenika

Autor: D.I.

Hronika

13.12.2018

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriju stradanja supružnika Časlava Anđeklovića (57) i Slađane Anđelković (50) iz sela Poljna kod Kruševca, nađenih u sredu ujutro u bunaru između sela Stragara i Milatovca, po svemu sudeći, rešiće obdukcija.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Rođak nastradalog Časlava

- Zna se pouzdano da moj brat Časlav i Slađana nisu imali potrebe da idu u krađu kupusa. Imali su pristojno domaćinstvo da lagodno žive od svog rada. On je radio u "Prvoj petoletki", a ona je čuvala dve krave i junicu. Prodavali su mleko, a imali su i poljoprivredu i svoju baštu - kupusište. Povrh svega imali su i uštedjevinu a nisu nikom dugovali niti se kome zamerili da bi bili u svađi. Ipak su nađeni mrtvi u tom bunaru. Po selu se priča da ih je možda neko tamo zbog para prinudno odveo i ugurao u bunar. Bačeni su naglavačke, ali ništa ne mogu da tvrdim dok ne bude rezultat obdukcije koja je obavljena tek danas - rekao je Miroslav Nićiforović iz Milutovca koji je proveo dan pored kuće brata i snahe i u Centru za socijali rad.

 

 

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Bunar u kome su pronađena tela supružnika

Prema rečima Nićiforovića, prilikom ulasaka u kuću ljudi iz Centra i policije pronađeno je samo oko 800 dinara u gotovini i dve štedne knjižice, mada nije poznato koliko novca su na tim knjižicama držali.

 

 

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Stojan Mišić

Sa druge strane, Stojan Mišić iz Stragara, kraj čijeg kupusišta je pronađeno vozilo Anđelkovića, kaže da je bio iznenađen kada ga je posetila policija.

 

- Kada je došla policija pitala me je kada sam bio u kupusištu. Rekao sam da nisam bio skoro dve nedelje i ne znam šta se tamo događa. Ranije je bilo često krađe i prvo sam pomislio na to. Kad smo otišli video sam kola Anđekovića, u njima kupus a pored njihovi opasnci. Tek tada sam ih ugledao u bunaru, mrtve, sa glavama ka dnu. Ne znam šta se desilo ali verujem da zbog kupusa niko nikog ne bi ubio, valjda je nesreća - rekao je Mišić.

 

"Hvala Bogu da je dete dobro"

U međuvremenu trogodišnji dečačić Andjekovića koga su komšije u cik zore u sredu pronašle uplakanog i samog u kući, zbrinut je na Dečijem odeljenju kruševačke bolnice.

- Hvala Bogu da da se dete nije smrzlo. Kažu - bilo je samo dva, tri dana u kući. Nekako se umotalo u ćebence i grickalo korice. Te noći se valjda uplašilo mraka i počelo glasno da plače što su srećom čule komšije i odmah prijavile policiji. Ja bih ga rado prihvatio ali sam i sam nemoćan - kaže Nićiforović.

Mališan Anđelkovića, prema odluci Centra za socijalni rad u Kruševcu, ostaje desetak dana na dečijem odeljenju a potom će biti smešten u neku hraniteljsku porodicu.sahranui nastardalih finasiraće Centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading