Da srce pukne! Mali Srećko iz Trstenika zove mamu i tatu, a niko ne sme da mu kaže strašnu istinu

Autor: informer.rs, Republika

Hronika

13.12.2018

20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak Srećko Anđelković (4) čiji su roditelji pronađeni mrtvi u bunaru u selu Poljna pored Trstenika nalazi se u bolnici u Kruševcu i traži od osoblja da mu kažu gde su mu mama i tata i što ga niko ne obilazi.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Bunar u kojem su pronađena tela Časlava i Slađane

Mali Srećko je od subote do srede više puta sa terase kuće u selu dozivao mamu i tatu, a policija ga je pronašla u porodičnom domu zgrčenog pored mačke.

Niko, pa ni mamini i tatini srodnici, koji su se odazvali na sastanak u Centru za socijalčni rad u Trsteniku, ne usuđuje se da mu bilo šta kaže, čekaju da ga psihijatri iz kruševačke bolnice na to pripreme i odluče da li će dete prisustvovati sahrani svojih roditelja.

Direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku Dragoljo Minić za Informer je potvrdio da se dete trenutno nalazi na pedijatriji kruševačke bolnice i da je stabilnog zdravstvenog stanja. O njemu brine više ekipa lekara, a održan je i sastanak sa srodnicima njegovih roditelja.

- Svi su se srodnici sa tatine i majčine linije, čim su čuli za stravičnu vest, odazvali na naš poziv.  Razmišljamo da brigu o detetu preuzme neko od najbližih srodnika, a druga varijanta je da se dete smesti u nekoj od hraniteljskih porodica.  O tome još nije odlučeno, jer ima i drugih prioriteta u ovom slučaju. Treba brinuti o imovini nesrećnih roditelja, nahraniti bepomoćne krave i svinje ... da li će stoku na čuvanje prezuzeti neko od srodnika, ili da se ide na prinudno klanje - kaže izvor.

Supružnici Slađana (50) i Časlav Anđelković (57), čija su tela juče nađena u bunaru u selu Stragari kod Trstenika biće sahranjeni na lokalnom groblju u Poljni, ali datum i vreme sahrane još uvek nisu poznati. U ovom slučaju, kako nam je potvrđeno, postupa Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

- Dežurni zamenik javnog tužioca VJT u Kruševcu zajedno sa pripadnicima PU Kruševac obavio je uviđaj na licu mesta - predočava nam Srdjan Živić. On je zvanično potvrdio da je Izdata naredba za spoljašnji pregled i obdukciju tela supružnika. Po izvršenoj obdukciji, nalaz i mišljenje biće naknadno dostavljeni tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading