U Nišu uhapšeno 8 osoba zbog mita

Autor: Republika

Hronika

14.12.2018

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom prepodneva u Nišu, po nalogu Posebnog odeljenja pri Višem javnom tužilaštvu u Nišu, uhapšeno je 8 lica zbog primanja i davanja mita i u toku je njihovo saslušanje.

 

Foto: Ilustracija

Uhapšen je Vladeta K. lekar specijalista u Republičkom fondu PIO- filijala u Nišu, zato što je uz pomoć uhapšenih Radena B., Aleksandra S. i Vesne S., svi iz Niša, tražio i primio novac od uhapšenih Milana D., Srboljuba M., Živorada J i Momira K. takođe iz Niša, da kao veštak u postupku odlučivanja o njihovim zahtevima za priznavanje prava na naknadu za pomoć i negu drugog lica sačini pozitivan nalaz, mišljenje i ocenu kako bi im se to pravo priznalo.

Kako bi izvršio službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, V.K. je kako se sumnja posredno preko R.B. zahtevao 300 evra od S.M., a od Ž.J. 30.000 dinara, koje je i primio.

Takođe, kako se sumnja preko posrednika A.S. zahtevao je i primio od M.D. 800 evra, a preko posrednika V.Š. 100 evra od M.K. 

Davaoci mita su saslušani i priznali su izvršenje dela, a prema osumnjičenom Krstiću i troje lica koja su mu pomagala u predmetnim radnjama određeno je zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading