Krimi triler sa elementima horora! Misterija fantoma iz hamera sve zamršenija: Oglasilo se mnogo Šotri, a epiloga nema ni u naznakama

Autor: blic.rs, Republika

Hronika

17.12.2018

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj "pomahnitalog hamera" je zapalio javnost, ali još nije sa sigurnošću jasno ko je vozač koji je u subotu divljao beogradskim ulicama. U pritvoru je zadržan Aleksander Šotra, koji je danas u pratnji advokata došao u policijsku stanicu Stari grad, a Tužilaštvo je naložilo policiji da u narednih 48 sati skupi dokaze koji bi pokazali da li je Aleksander zaista fantom koji je sedeo za volanom borbenog džipa.

RepublikaFoto: twitter.com/kicosh
Hamer koji je napravio incident u Beogradu

Ali, krenimo redom. Policija je u subotu oko 14 sati dobila prijavu da je vozač "u tridesetim godinama", upravljajući "hamerom" sa britanskim tablicama, izazvao niz incidenata u kojima je bilo i povređenih. Od tog trenutka kroz ovaj slučaj prožima se niz nejasnoća.

Žrtve manijakalne vožnje najpre su bili vozači drugih automobila koji su se u loše vreme zatekli u Terazijskom tunelu, jer je na tom mestu "hamer" zakačio nekoliko vozila pored kojih je prošao, a zatim i ona koja su bila parkirana pokraj ulica kojima je jurcao.

Već u prvim satima posle nesreće na mestu incidenta izjavu je dao Borislav Ignjatović, koji je u jednom od udesa povređen i sada nosi takozvanu "kragnu". Ignjatović je kazao reporterima da je stajao na semaforu kada je u retrovizoru video "hamer" koji je "namerno dodao gas i udario ga".

Ipak, o identitetu vozača nije mogao da govori sa sigurnošću.

- Prišao sam blizu momku i video da je reč o mlađem muškarcu koji je ćelav, ali i sveže obrijan. Nosio je tamne naočare - rekao je Ignjatović.

Posle divljanja u Terazijskom tunelu, fantom iz "hamera" je produžio do Palmotićeve ulice, gde je izleteo na trotoar i zakucao se u trafiku, u kojoj je lakše povređena radnica. Ni ona međutim, nije mogla da identifikuje vozača, budući da je pobegao pre no što je ona u šoku uspela da izađe iz kioska.

Posle napada na trafiku, vozač "hamera" je na kratko nastavio da vozi. Oštetio je jedan semafor i na kraju se zakucao u zid kuće na uglu Palmotićeve i Svetogorske ulice.

 

 

Potom je izašao iz borbenog džipa i pobegao.

Tu se priča tek komplikuje.

Nedugo posle incidenta procurela je informacija da je raspisana potraga za "Aleksanderom Oliverom Šotrom", koji se navodio kao vlasnik pomahnitalog "hamera" sa britanskim tablicama. "Aleksander Oliver Šotra" je opisivan kao stendap komičar britansko-srpskog porekla, koji živi u blizini mesta gde se incident dogodio.

Ipak, ubrzo se ispostavilo da se ne radi o jednoj osobi, već o dvojici braće - jedan se zove Aleksander Šotra, a drugi Oliver Šotra, stendap komičar - koji izuzetno liče, što je moglo da zbuni očevice.

U međuvremenu, komičar Oliver Šotra se oglasio video snimkom na Instagramu, u kojem pokazuje da je daleko van Srbije, u Berlinu, da ide na Tajland i da nikako nije mogao da bude u Beogradu u trenutku odvijanja drame sa pomahnitalim "hamerom".

- Ne vozim "hamer" i ne živim u Beogradu. Juče sam bio na 1.300 kilometara daleko od Srbije. U Berlinu sam, a odavde idem na Tajland - napisao je Oliver Šotra i na Fejsbuku i Instagramu objavio video-snimak sa železničke stanice u Berlinu, gde se jasno mogu videti datum i vreme.

Ipak, Oliver Šotra slučajno ili namerno nije ponudio odgovor na ključna pitanja: čiji je pomahnitali "hamer"? Ako on ne vozi "hamer", da li možda zna osobu koja vozi? I da li bi ta osoba mogla da bude njegov brat Aleksander?

Novi obrt: Oglasio se tata Šotra

Trodnevnu sagu dodatnoj je začinio otac dvojice braće - Rajko Šotra, biznismen i brat reditelja Zdravka Šotre. On tvrdi da je "hamer", zapravo, ukraden i da nijedan od njegovih sinova nije bio za volanom.

- Moja deca nisu kriva. Čuo sam da policija namerava da uhapsi mog sina Aleksandera, kome je taj auto otet i ukraden pred njim, ispred moje kuće u centru Beograda - tvrdi Rajko Šotra,

Šotra je juče naveo da se sa Aleksander čuo posle incidenta. Ipak, upitan da kaže gde se krije njegov sin rekao je da ne zna, ali da zna je Aleksandar "jako zabrinut".

Rajko Šotra je izneo još jednu tvrdnju koja je čitavu priču dodatno zakomplikovala: da se sporni "hamer" zapravo vodi na njegovu suprugu, koja ima diplomatski imunitet, a ne na Aleksandera, kako se najpre tvrdilo.

Mnogo Šotri, a vozač još nepoznat

I zaista, Aleksander Šotra došao je danas u policijsku stanicu Stari grad, gde je zadržan. Tužliaštvo je policiji dalo nalog da mu odredi zadržavanje do 48 sati i da u tom roku prikupi dokaze - video snimke incidenata, izjave očevidaca, svedoka, izveštaj o povredama i nastaloj šteti - koji bi otklonio sve sumnje u to čiji je pomahnitali "hamer" i da li je za volanom borbenog džipa zaista sedeo Aleksander Šotra, ili neko drugi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading