Počelo suđenje za ubistvo advokata: Evo kako se Šaranović branio

Autor: Tanjug

Hronika

18.12.2018

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Beogradu je počelo suđenje Vladimiru Šaranoviću, povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca 1. decembra 2015. godine na Vračaru.

Foto: MUP Srbije
Vladimir Šaranović

Šaranović je, kao i na pripremnom ročištu, negirao da je izvršio ovo ubistvo, ali je priznao krivično delo koje se tiče marihuane pronađene u stanu, u kojem je boravio sa suprugom tokom skoro dve godine skrivanja od policije. 

Njegova supruga negirala je krivično delo u vezi marihuane, odnosno da je počinila krivično neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Suđenje će biti nastavljeno u februaru, za kada je planirano saslušanje oštećenih i svedoka.

Šaranovića optužnica tereti za krivična dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, zbog marihuane koja je pronađena u stanu u kojem je boravio sa suprugom.

Više od dve godine nakon ubistva Zreleca, Šaranović je bio u bekstvu, sve do hapšenja 9. januara 2018. godine u okolini Zrenjanina po poternici Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazi u pritvoru.

Šaranović se sumnjiči da je iz kola u pokretu 1. decembra 2015. godine izrešetao advokata Zreleca ispred zgrade u kojoj je imao advokatsku kancelariju na Vračaru, a bio je advokat njegovog rođaka Slobodana Šaranovića, koji je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi.

Tri nedelje nakon oružanog napada, beogradski advokat je podlegao povredama u Urgentnom centru. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading