Slučaj hamer se još više zapetljava: Porodica Šotra tvrdi nešto što baca senku na sve do sada!

Autor: Republika

Hronika

18.12.2018

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Automobil "hamer" koji je u vlasništvu, kako kažu u MUP, Aleksandera Šotre, osumnjičenog da je u subotu izazvao pravi kabamol u centru Beograda, prodaje se već mesec dana na sajtu za polovne automobile.

RepublikaFoto: twitter.com/kicosh
Hamer kojim je napravljen totalni haos

Da je reč o spornom vozilu postalo je jasno po tablicama i boji "Hamera", koje se poklapaju sa fotografijama vozila sa lica mesta. Kako piše na sajtu, oglas je postavljen pre 29 dana, a prodaje se za 35.000 evra.

Otac osumnjičenog Aleksandera, Rajko Šotra izjavio je za medije da nijedan od njegovih sinova, ni osumnjičeni Aleksander ni stend-ap komičar Oliver Šotra, nisu krivi za bahatu vožnju i udes. On je rekao da su nepoznate osobe ukrale hamer ispred njihove kuće. U MUP-u za "Blic" rekli su, međutim, da nikakva krađa ovog automobila nikada nije bila prijavljena.

Iako je porodica Šotra tvrdila da je automobil u vlasništvu Aleksandrove majke, koja ima diplomatski imunitet, u Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da to nije tačno i da se automobil vodi upravo na Aleksandera koji se trenutno nalazi u pritvoru. Policija je tri dana tragala za Aleksanderom Šotrom, a onda se on juče pojavio u pratnji dva advokata u policijskoj stanici "Stari grad". Njemu je odmah, na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva, određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Radnica u trafici: Gledala sam kako izbija metalni stub i juri ka meni

- Primetila sam ga tek kad je udario u semafor, a onda u trafiku. Sve unutra je polomljeno, staklo je svuda - ispričala je u šoku prodavačica iz kioska u koji se "hamer" zakucao.

Kako je dodala, skretao je iz Svetogorske u Palmotićevu ulicu kada se zakucao prvo u metalni stub i izbio ga, a zatim je udario u trafiku.

- Meni je na svu sreću, samo rame ugruvano. Videla sam kada je udario u semafor, a zatim i u trafiku. Sve unutra je polomljeno, prvo što mi je palo na pamet je bilo da ugasim grejanje da se trafika ne zapali - rekla je ona.

Podsećanja radi, kobnog dana, u subotu, oko 14 sati policija je dobila prijavu da automobil marke "hamer" engleskih tablica bukvalno "divlja" po centralnim gradskim ulicama. Žrtve manijakalne vožnje najpre su bili vozači drugih automobila koji su se u loše vreme zatekli u Terazijskom tunelu, jer je na tom mestu "hamer" zakačio nekoliko vozila pored kojih je prošao, a zatim i ona koja su bila parkirana pokraj ulica kojima je jurcao. Nakon toga, produžio je u Palmotićevu ulicu, gde mu se na meti našla jedna trafika. On se tolikom silinom zakucao u nju da ju je bukvalno pomerio s mesta. Radnica koja se u tom trenutku zatekla unutra je zadobila povrede ramena, a razbijenog stakla je bilo svuda. Međutim, vozač se ni time nije zadovoljio, te je svoju ludačku vožnju nastavio Palmotićevom, da bi se na kraju zakucao u zid jedne kuće.

On je potom izašao iz automobila i udaljio se sa lica mesta, a "hamer" je ostao zakucan u zid. Usledila je višednevna drama oko utvrđivanja identiteta vozača, jer niko sa sigurnošću nije mogao da kaže ko je upravljao skupocenim džipom. Svedok nesreće i jedan od građana kojima je automobil oštećen, posvedočili su da je za volanom bio ćelav muškarac u tridesetim godinama, zbog čega su svi najpre pomislili da je reč o stend-ap komičaru Oliveru Šotri.

Međutim, on se javio putem društvene mreže Instagram govoreći da je u Berlinu, da kobnog dana nije bio u Srbiji, te da stoga "nije mogao ni da upravlja "hamerom". Uz poruku priložio je i video zapis sa železničke stanice u tom nemačkom gradu, na kom se jasno vide datum i vreme koji potvrđuju njegovu priču. U međuvremenu, obelodanjeno je da Oliver ima brata, Aleksandera, koji fizički liči na njega. Kako saznajemo, njih dvojica nisu u kontaktu. Za Aleksanderom je odmah raspisana potraga koja je trajala sve do juče, kada je u pratnji dva advokata došao u stanicu Stari grad.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading