Otkriven identitet poginulih u autobusu smrti kod Niša

Autor:

Hronika

21.12.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravična nesreća koja se dogodila jutros kod Niša na prelazu Donje Međevo odnela je petoro života: Bogomira Lazića (75), Danijela Stankovića (48), Natašu Janković (42), A.D. (15), K. M. (16).

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
5 porodica ostalo bez najmilijih

Saobraćajna nesreća se dogodila oko 7.35 časova kada je takozvani đački autobus sa oko 35 đaka saobraćao prema Prokuplju ka Nišu, a voz je išao iz Niša prema Prokuplju.

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, obišao je povređene u Kliničkom centru u Nišu i saopštio da je na lečenju zadržano 13 osoba, od kojih je je osam maloletno. U teškom stanju su dečak i devojčica, koji oboje imaju po 16 godina.

- Devojčica ima teške povrede centralnog nervnog sistema, operisana je, ali je i dalje u komi, a dečak ima povredu gornjeg dela kičme. Nastavlja se borba za njihov život - rekao je Lončar.

Nešto ranije profesor Biljana Milićević, čiji su učenici bili u autobusu "Nišekspresa" došla je u Urgentni centra Kliničkog centra kako bi se raspitala o stanju svojih đaka. I nažalost doživela šok. Na spisku poginulih našla je i svog učenika A. D. (15).

Lakše povređeni iz ove tragedije kažu da su putnici mahom deca od 15 ili 16 godina vikali vozaču "stani voz, stani voz", ali on je očigledno hteo preko pružnog prelaza da pređe pre voza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading