Svi smo vikali "voz, voz": Evo šta je vozač radio za volanom dok su ljudi išli pravo u smrt!

Autor:

Hronika

21.12.2018

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šesnaestogodišnjaci N.D. i J. P. koji su preživeli saobraćajnu nesreću kod Niša kada se autobus prepolovio usled siline udara sa vozom, kažu da je vozač u trenutku nesreće razgovarao mobilnim telefonom i da su mu svi vikali "voz, voz".

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Niš ne pamti ovakvu tragediju

- Na tom pružnom prelazu i kod Čapljinca obično trubi i uspori i sada je tako bilo. Mi smo bili među zadnjim sedištima i samo nas je u trenutku udara odbacilo na drugu srtranu. Vikali smo da ide voz, da se vidi da će doći do tačke sudara. Užasne scene su bile posle sudara. Krv na sve strane - kažu ovo dvoje učenika.

Policija iznela prvu pretpostavku o tome ko je krivac za nesreću.

- U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho - fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta - rekao je direktor policije, Vladimir Rebić.

Kako se saznaje, mašinovođa je usled šoka prebačen odmah na psihijatriju, a kod vozača autobusa se ispituje da li je bio pod dejstvom alkohola ili umoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mirko

23.12.2018 21:31

Možda vozač ovog autobisa nije pričao telefonom ALI činjenica je da ekspresovi vozači ne ispuštaju telefon iz ruku tokom vožnje.Na relaciji Niš Subotica vozač je pričao više od 2 sata i vozio.

vera

27.12.2018 19:03

Ne bi trebalo da bude problem da se proveri da li je vozač autobusa razgovarao telefonom u vreme sudara sa vozom.

Dragan

29.12.2018 16:50

@vera - Naravno, samo listing treba izvaditi i sve se vidi

branko

31.12.2018 11:32

vozacima treba zabraniti unosenje mobilnog u vozilo,pogledajte samo na putu nema vozaca kamiona ili autobusa da ne drzi telefon i da ne razgovara,sa kim toliko imaju da pricaju sam bog zna,