Ko je treći čovek u likvidaciji Roganovića: Stajao je iznad njega kada je upucan i ovo mu je govorio pred smrt!

Autor: Republika

Hronika

24.12.2018

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Roganović i Stefan Vilotijević bili su u društvu još jedne osobe koja nije povređena, a veruje se da bi upravo ta osoba mogla dati ključni iskaz koji bi rasvetlio ubistvo i pokušaj ubistva saradnika "kavačkog klana".

Foto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Vladimir Roganović (31) i Stefan Vilotijević (22), na koje je u petak pucano u Beču, bili su u društvu još jedne osobe koja u napadu nije povređena. Policija drži u tajnosti identitet te osobe koja se nalazi pod posebnim policijskim merama.

Austrijski mediji saopštili su juče da je Vilotijeviću, koji se oporavlja u bolnici, određen pritvor zbog ranije međunarodne poternice.

Ubica ima 30 godina

- Tri osobe su sedele za stolom u momentu pucnjave, jedna je ubijena, jedna ranjena, dok je treća prošla bez povreda. Ta osoba je, nakon ubistva, stajala iznad tela nesrećnih mladica i govorila na srpskom jeziku. Veruje se da bi upravo ta osoba mogla dati ključni iskaz koji bi rasvetlio ubistvo i pokušaj ubistva saradnika "kavačkog klana" - kazao je jedan od očevidaca.

Stefan Vilotijević zadobio je teške povrede u napadu i nalazi se u jednoj bolnici u Beču.

- On se nalazi van životne opasnosti. Određen mu je pritvor jer je za njim odranije raspisana međunarodna poternica - navode izvori u austrijskim medijima koji su objavili i kako izgleda Roganovićev ubica:

- Ima oko 30 godina, visok je oko 185 centimetara, imao je bradu od nekoliko dana i nosio je tamnu jaknu sa kapuljačom na glavi. Pretpostavlja se da je sa područja bivše Jugoslavije. Inače, mediji danima izveštavaju o ovom kriminalnom obračunu. "Rat kotorske mafije seže do Beča", pišu novine i navode da se, po svemu sudeći, radi o ratu kotorskih klanova koji besni i u Srbiji.

- Pretpostavlja se da su muškarci prethodno ručali u poznatom restoranu "Figlmiler", hramu bečkih šnicli, kada su ih počinioci sačekali - prenosi italijanski portal na nemačkom jeziku Stol.

- Jedan očevidac je rekao da su muškarci išli utroje. Ruski turista koji se zatekao u jednoj prodavnici čuo je hice i video kako prolaznici beže. U pasažu su ostala dvojica ustreljenih, dok je treći čovek pokušao da priča sa njima. Taj ruski svedok razaznao je reči na nekom slovenskom jeziku: "Brate, brate" - prenosi agencija APA.

Hici posle šnicle

"Pucnji u Beču: Obračun mafijaških klanova iz Kotora?", pita se list Salcburger nahrihten. "Rat kotorske mafije seže do Beča", naslovio je tekst tabloidni austrijski portal OE24. "Hici u glavu nakon šnicle", piše nemački tabloid Bild. Potraga za ubicama pokrenuta je u celoj Austriji, korišćeni su i helikopteri, ali za sada bez uspeha. Roganović je, inače, prošle godine uhapšen u Beogradu i osuđen na zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja dokumenata. On je u januaru ove godine prebačen u Crnu Goru. Iz zatvora je izašao pre dve nedelje. 

Vilotijević imao mnogo sreće

Sestrić Dare Bubamare čudom preživeo
Stefan Vilotijević teško je povređen nakon napada u centru Beča, u kom je ubijen Vladimir Roganović. Pojedini mediji su objavili da je preminuo, ali je njegova majka to demantovala i objavila njihovu fotografiju iz bolnice. Stefan je, inače, blizak rođak pevačice Dare Bubamare. - Umalo se nisam onesvestila, slošilo mi se od šoka kada sam čula šta se dogodilo Stefanu. Mnogo volim ovu porodicu - izjavila je Dara, koja je Vilotijevićeva tetka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading