"Treći čovek" smestio Roganoviću i Vilotijeviću: Šokantni detalji krvavog obračuna u Beču

Autor: mediji, Republika

Hronika

24.12.2018

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac koji je uhapšen posle ubistva Vladimira Roganovića (32), pripadnika "kavačkog klana" u petak ubijenog u Beču, i ranjavanja Stefana Vilotijevića (23) imao je kod sebe falsifikovani hrvatski pasoš na ime Daniel Milić (29), a njegovi otisci dostavljeni su srpskoj policiji.

RepublikaFoto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Tajanstveni "treći čovek", koji je pre likvidacije bio u poznatom bečkom restoranu s Roganovićem i Vilotijevićem i najpre je saslušan kao svedok, a potom uhapšen zbog sumnje da je pomagao ubici, razgovarao je s njima na srpskom jeziku.

Izvori austrijskih medija, na osnovu izjava očevidaca, rekonstruisali su zločin i tako došli do sumnje da je upravo Daniel poslao dvojicu u zasedu. 

- Roganović, Vilotijević i Milić ušli su u restoran i u prizemlju čekali da se oslobodi sto na spratu. Konobar ih je smestio za sto s pogledom na grad. Naručili su hranu i bezalkoholno piće, smejali su se i razgovarali na srpskom jeziku o politici i sportu. Danielu su rekli da im trebaju avio-karte. On je pozvao agenciju koja se nalazi u blizini, u centru Beča, a potom im na svom telefonu pokazao mapu i kuda da prođu da bi stigli do nje - kroz prolaz u kom je ubica i pucao na njih - preneli su oni detalje iz istrage.

Kako su svedoci preneli, Roganović i Vilotijević su krenuli zajedno iz restorana posle samo dvadesetak minuta.

 

 

Daniel je ostao i čekao da plati račun od 27 evra za ono što su pojeli. Čim su njih dvojica izašli i krenuli ka centru Beča putem koji im je pokazao prijatelj, iz prolaza je istrčao ubica koji ih je čekao i pucao u njih. Prema rečima svedoka, on je nosio rukavice i tamnu jaknu s kapuljačom.

- Daniel je s nekoliko metara video čoveka koji puca u dvojicu mladića s kojima je sedeo do nekoliko minuta ranije. Čim je ubica pobegao, on im je pritrčao. Roganoviću nije bilo pomoći, i on je prišao Vilotijeviću i ponavljao: "Brate, drži se, drži oči otvorene" - preneli su oni.

Navodno, istražiteljima je postalo sumnjivo kada je posle zločina i reči koje je uputio Vilotijeviću policajcima rekao da Vilotijevića ne poznaje.

- Posle konfuznih izjava koje je davao, on je u petak uveče uhapšen - potvrdili su austrijski istražitelji.
- Ne znam detalje istrage, ali moj klijent jasno kaže da nema nikakve veze sa ubistvom i pokušajem ubistva - rekla je za austrijske medije advokat Hajke Šporn, koju je angažovao lažni Daniel Milić.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, mladić kog policija sumnjiči za pomaganje u ubistvu je srpski državljanin odranije poznat policiji. Zahvaljujući MUP Srbije otkriven je njegov pravi identitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading