Klupko se odmotava: Ovo se dogodilo neposredno pre ubistva Roganovića iz kavačkog klana!

Autor: Republika

Hronika

26.12.2018

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misterioznom muškarcu koji je bio u društvu Vladimira Roganovića i Stefana Vilotijevića neposredno pre nego što su upucani određen je pritvor. U međuvremenu, iz Crne Gore stigla je vest da su pripadnici škaljarskog klana uoči ubistva napustili zemlju, što su informacije koje značajno utiču na istragu.

Foto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Muškarac star 29 godina, koji je koristio hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević, bio je na ručku sa žrtvama a potom je svedočio brutalnoj likvidaciji u Beču. Po dolasku policije na lice mesta, takozvani Milićević se u istrazi tretirao kao svedok, međutim, zbog nelogičnih iskaza njegov status je preinačen i on je uhapšen.

On je, naime, austrijskim istražiteljima najpre rekao da su ga žrtve pozvale na sastanak kobnog dana, ali je proverom njegovih listinga utvrđeno da je zapravo on inicirao viđanje i ugovorio mesto sastanka. Austrijske vlasti odredile su mu juče pritvor zbog straha da bi mogao da pobegne, a on se u zatvoru nalazi od petka. U međuveremnu, crnogorski mediji objavili su informacije tamošnjih bezbednosnih službi koje ukazuju da je nekoliko osoba bliskih škaljarskom klanu samo dva dana pre ubistva Roganovića napustilo Crnu Goru. Ove informacije značajne su ako se uzme u obzir da je ubijeni Roganović bio blizak kavačkom klanu, sa kojim su škaljarci u sukobu već duži niz godina.

Foto: facebook.com/ Vladimir Roganovic

Prema saznanjima lista "Pobjeda" iz izvora bliskih istrazi, nakon zločina koji je izazvao burnu medijsku pažnju, crnogorske službe su, po dogovoru sa austrijskim kolegama, proveravale kretanje određenih osoba za koje sumnjaju da su neprijateljski nastrojene prema Roganoviću i klanu kojem je pripadao kavačanima. Utvrdili su da su bezbednosno interesantne osobe bliske škaljarcima iz Herceg Novog i Kotora u vreme zločina bila u zemljama Evropske unije. Uz to, izvori iz bezbednosnih službi tvrde da već imaju određena saznanja koja ukazuju da se radi o organizovanom ubistvu u kojem je učestvovalo više osoba.

Za sada je, pored misterioznog muškarca, uhapšen i Stefan Vilotijević koji je ranjen u sukobu, ali ne zbog ovog slučaja već po poternici koju je Interpol za njim raspisao. Podsećanja radi, likvidacija se dogodila u petak oko 14 sati u Beču, ispred poznatog restorana u kom je pomenuta trojka ručala. Roganović, Vilotijević i muškarac koji se koristi prezimenom Milićević, došli su u isto vreme u restoran, gde su razgovarali o svakodnevnim temama. Prema iskazima koje su dali gosti restorana, žrtve su zaražile od Milićevića pomoć oko kupovine avionskih karti, a on ih je uputio u agenciju koja se nalazi u Beču i objasnio im kako da do nje stignu. Roganović i Vilotijević su potom napustili restoran, a Milićević se zadržao da plati račun. Upravo taj trenutak kada su se razdvojili bio je koban po žrtve, jer ih je likvidator čekao u zasedi, na mestu kuda su morali da prođu kako bi stigli do agencije.

Ovaj detalj bio je sumnjiv austrijskoj policiji, zbog čega se u centru istrage našao Milićević i otvorio mogućnost da je on bio direktno umešan u ubistvo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading