Poslednji intervju likvidiranog Zafira: "Ja sam dežurni krivac za sva mafijaška ubistva u Beogradu"

Autor: Republika

Hronika

26.12.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za Đorđa Zafirovića (41) Zafira, koji je ubijen večeras u Futogu, sumnjalo se da je organizovao ubistvo člana zemunskog klana Radeta Rakonjca.

Foto: Privatna arhiva
Đorđe Zafirović

Saradnici Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu, pokušavali su da dođu do Zafirovića, doskorašnjeg zeta Dragoslava Kosmajca. U Zafirovića, kao mogućeg nalogodavca ubistva, sumnja najbliži Bojovićev saradnik u Beogradu - Filip Korać, koji je odmah posle zločina pobegao iz Srbije.
Zafirović se navodno zbog poslova sa drogom sukobio sa ekipom Luke Bojovića.

Upravo pre nekoliko dana Zafir je dao intervju za beogradske medije.

-  Šuplja je priča da me jure nazovi klanovi! Ne mogu da me jure, kad ja ne bežim! Nebuloza je da me neko juri, jer sam 24 sata u Beogradu. Imam sina od sedam godina iz braka sa ćerkom Dragoslava Kosmajca i ćerkicu od dve i po godine iz drugog braka. Sa decom sam često u igraonicama, a sa društvom u kafićima i restoranima. Nemam obezbeđenje, niti vozim blindirane automobile. Kupio sam dva, ali ih ne vozim. Ne nosim pancir, niti idem naoružan pištoljima - rekao je za "Alo!" pre 15 dana.

On je dodao da u životu nije ležao ni minuta zbog miligrama doge, a kamoli da se bog narkotika sukobio sa Lukom Bojovićem i drugim klanovima.

- Zovu me na informativne razgovore kad god se u Beogradu dogodi neko ubistvo. Pošalju mi poziv ili me zaustave u saobraćaju i odvedu u stanicu policije. Pre nekoliko dana sam bio u Beču i po povratku su me četiri sata držali na granici! Izgleda da sam dežurni krivac za mafijaška ubistva - izjavio je tada Zafirović.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

NOVOSADSKA POLICIJA TRAGA ZA UBICOM

Kako je saopštio Milorad Šušnjić, načelnik Policijske uprave Novi Sad, policija intenzivno traga za osobom koja je oko 17 časova u Futogu hicima iz vatrenog oružja ubila tridesetsedmogodišnjeg muškarca.

- Odmah po saznanju da je počinjeno ubistvo, na lice mesta upućeni su inspektori kriminalističke policije koji su trenutno na terenu i obavljaju uviđaj. Angažovali smo sve raspoložive resurse i pripadnici policije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi što pre rešili ovaj slučaj i uhapsili počinioca krivičnog dela.

Zafirović, inače, do 2015. godine nije bio poznat beogradskoj javnosti. Kao muž Kosmajčeve najstarije ćerke, od koje se razveo pre nekoliko godina, uživao je veliku zaštitu među kriminalnim grupama. Posle razvoda viđan je sa pevačicom Katarinom Živković.

Međutim, njegovo ime je odavno poznato policiji budući da ima veoma impresivan krivični dosije.

PRVO UBISTVO U NIŠU

Zafirović je prvo ubistvo počinio 1995. u rodnom Nišu. Zbog tog zločina osuđen je i poslat u VPD Kruševac, odakle je pobegao i krio se od policije sve dok slučaj nije zastareo. U Niš se vratio 2004, a njegovi roditelji su unajmili dvojicu policajaca koji su ga obezbeđivali. Ipak, nekoliko meseci kasnije, u aprilu 2004. ispred TC “Kalča” na Zafirovića su zapucale Nišlije Đorđe Petković i Aleksandar Kocić. U pucnjavi su, osim Zafirovića, ranjene još tri osobe, među kojima je bila i prolaznica.

Zafirović se posle ovog slučaja preselio u Beograd, gde je i počeo da se viđa sa Kosmajčevom ćerkom, ali u kriminalnim poslovima nije zaboravio Niš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading