Pripadnicima automafije pritvor do tri meseca

Autor: Tanjug

Hronika

27.12.2018

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do tri meseca za 11 osumnjičenih za krađe automobila u Beogradu i Nišu, njihovo rasturanje u delove i dalju prodaju krajnjim kupcima, dok se 12-ti osumnjičeni već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog postupka.

Na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je osumnjičenima odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove krivično delo, precizirala je za Tanjug portaprol suda Bojana Stanković. 

Nakon saslušanja, tužilaštvo je u utorak pokrenulo istragu protiv svih 12 osumnjičenih za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i teška krađa. 


Istraga je pokrenuta protiv Miroslava Jevtovića, Gorana Jevtovića, Ivana Vranića, Ivana Grbića, Nenada Jevtovića, Marka Jevtovića, Radovana Sretenovića, Gorana Paunovića, Bobana Paunovića, Blagomira Jevtovića i Gorana Ćurčića, kao i još jednog osumnjičenog.
RepublikaFoto: pixabay.com

Sumnja se da su oni kao organizovana kriminalna grupa od 30. aprila do 24. decembra bavili krađom automobila u Beogradu i Nišu i potom ih rasturali u delove radi dalje prodaje.

Za sada se sumnja da su tako ukrali 33 automobila srednje i visoke klase (škode, volksvagen i fiat), koje su u neoliko garaža na području sela Mojsinje u okolini Čačka, rasturali u delove i prodavali na svojim auto otpadima, prodavnicama auto delova i auto servisima, navelo je tužilaštvo.

Akcija hapšenja osumnjičenih sprovedena je u saradnji tužilaštva za organizovani kriminal, BIA i SBPOK.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading