Policija ga upozorila da pripazi na svoju bezbednost: Kosmajčev zet saslušavan zbog smrti Roganovića!

Autor:

Hronika

28.12.2018

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Zafirović zvani Zafir (37), bivši zet Dragoslava Kosmajca, koji je brutalno izrešetan u sredu u svom automobilu u Futogu, imao je brojna saznanja o kriminalnim poslovima u srpsko-crnogorskom podzemlju, zbog čega je nedavno saslušavan i oko ubistva Vladimira Roganovića (31) prošle nedelje u centru Beča!

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV
Ubijeni Zafirović

Bio u Beču

- Postoje određene indicije da je Zafirović zbog poznanstava sa ljudima iz kriminalnog miljea i sa estrade znao puno toga što bi moglo da kompromituje neke ljude! O tome govori i podatak da je Zafirović u proteklih nekoliko godina više puta saslušavan u policiji zbog sumnje da ima neka saznanja o brojnim likvidacijama u Srbiji - kaže izvor Srpskog telegrafa.

O ovome je, samo nekoliko dana pre smrti, i sam Zafirović pričao za medije. On je tad izjavio da nije prvi put da ga saslušavaju zbog kriminalnih obračuna u srpsko-crnogorskom podzemlju iako, kako je tvrdio, sa tim nema veze.

RepublikaFoto: facebook.com/ Vladimir Roganovic
Vladimir Roganović

Austrijanci preneli pisanje Srpskog telegrafa

Austrijski mediji juče su preneli pisanje Srpskog telegrafa o ubistvu Vladimira Roganovića (32) i ranjavanju Stefana Vilotijevića u glavnom gradu te zemlje 21. decembra. Dnevni list Hojte u tekstu pod naslovom "Ubistvo u centru Beča: Mafija odštampala poruku ubicama" prenosi saznanja do kojih je došao naš list.

Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana", na jednoj čitulji se kratkom rečenicom oprostio od ubijenog prijatelja nazvavši ga bratom. U drugoj čitulji odštampana je poruka ubicama, koje se u čitulji nazivaju "manekenima i lisicama" i najavljuje se osveta, citirali su austrijanci pisanje Srpskog telegrafa, uz saznanja našeg lista da su maneken i lisica zapravo "škaljarci" Jovan Vukotić i Igor Dedović.

- Pre nekoliko dana sam bio u Beču i po povratku u Srbiju čak četiri sata su me držali na granici. Izgleda da sam dežurni krivac za mafijaška ubistva. Bilo mi je čudno što su me prilikom jednog razgovora pitali da li imam saznanja da mi je bezbednost ugrožena i upozorili me da pripazim. Šuplja je priča da me jure klanovi - rekao je tada Zafirović.

Vilotijević uskoro u Srbiji

Austrijska policija je izrekla meru ekstradicionog pritvora Stefanu Vilotijeviću (23), koji je ranjen prošlog petka u pucnjavi u Beču, kada je ubijen Vladimir Roganović. Vilotijevića je policija uhapsila na osnovu međunarodne poternice zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, koju su za njim raspisale srpske vlasti, te se očekuje se da će on u narednom periodu biti izručen Srbiji.

Ipak, da je upozorenje shvatio ozbiljno, govori i to što je njegova supruga Jovana Vojinović prilikom dolaska na mesto zločina vikala da joj se suprug veče pre likvidacije žalio da strahuje da će ga ubiti.

 

 

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Đorđe Zafirović

Jurio ga Luka

Đorđe Zafirović izrešetan je u sredu po podne dok se uparkiravao golfom koji je vozio. Napadači su vozilo korišćeno u likvidaciji zapalili u jednoj novosadskoj šumi. Njega su više puta dovodili u sukob sa klanom Luke Bojovića, koji služi zatvor u Španiji. On je povezivan s ubistvom Bojovićevog saborca iz Srpske dobrovoljačke garde (SDG) Radetom Rakonjcem 2014. Takođe, Zafirović je navodno je bio blizak sa Milošem Delibašićem, koji je označen kao pripadnik klana ubijene braće Šaranović i optužen da je član krimi-grupe odgovorne za likvidaciju Lukinog brata Nikole Bojovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading