Stravično porodično nasilje u Grockoj: Sina vezao, pa mu nabio kantu na glavu!

Autor:

Hronika

29.12.2018

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je uhapsila Radovana Č. (48) iz Grocke zbog sumnje da je brutalno mučio 12-godišnjeg sina i suprugu! Osumnjičeni je u petak saslušan u Drugom osnovnom tužilaštvu i njemu je određen pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Smrzavala se

Radovan se sumnjiči da je usred noći izbacio suprugu iz njihove porodične kuće da se smrzava na hladnoći, dok je za to vreme brutalno maltretirao njihovog sina.

- Nesrećnoj ženi nije dozvolio da uđe u kuću, a za to vreme on je svog sina najpre vezao, a potom, kada je dečak krenuo da zapomaže, stavio mu čarapu u usta da ga ućutka! Nasilnik je zatim nastavio sa brutalnim iživljavanjem nad sinom. Iz čista mira stavio mu je kantu na glavu, pa ga ošišao - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Osumnjičeni se tu nije zaustavio, već je tokom noći nastavio s torturom ukućana.

Procesuirano 663 nasilnika

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u protekloj godini pokrenulo je više od 14.000 predmeta, a protiv čak 5.729 osoba podnete su krivične prijave. Takođe, tokom 2018. zbog različitih krivičnih dela izrečena je 441 zatvorska kazna, 961 uslovnih osuda, 56 novčanih kazni, a u humanitarne svrhe uplaćeno je više od 45 miliona dinara. Ipak, iz ovog tužilaštva navode da su najbolji rezultati ostvareni u delima nasilja u porodici.

- Efikasnim radom došlo je do smanjenja broja nasilja u porodici. Krivične prijave za ovo delo podnete su protiv 663 osobe, dok je u 2017. podneto protiv 742 lica - navodi Milica Ljubičić, portparol Drugog osnovnog tužilaštva.

- Nasilnik je u jednom trenutku pustio ženu da se vrati u kuću, ali joj zato nije dopustio da spava i psihički je maltretirao tokom čitave noći. Nesrećna žena se potom iz spavaće sobe prebacila u dnevnu, ali je on krenuo za njom. Seo je preko puta kreveta na kojem je ležala, upalio televizor i pojačao ga do daske kako ona ne bi mogla da spava - priča izvor.

 

 

Robijao u inostranstvu

Kako saznajemo, Radovan Č. je odranije poznat policiji i iza sebe već ima osuđujuće presude. Naime, on se nedavno vratio iz inostranstva, gde je služio zatvorsku kaznu.

Saslušanje

Nesrećna žena nije više želela da trpi nasilnika, pre svega da gleda kako im muči dete, i prijavila ga je policiji. Njemu je odmah izrečeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je izveden na saslušanje, kada mu je određen jednomesečni pritvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading