Novi detalji ubistva u Zemunu: Čekali da Blagojević dođe do semafora da aktiviraju bombu, bio živ kada je došla Hitna...

Autor: blic.rs

Hronika

30.12.2018

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplivali su novi detalji o likvidaciji Nenada Blagojevića (48), koji je preksinoć ubijen u eksploziji u Zemunu.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Mesto zločina

U istrazi će se detaljno veštačiti ostaci njegovog "mercedesa" ispod koga je nepoznati bombaš postavio eksplozivnu napravu, koja je daljinskim putem aktivirana i usmrtila Blagojevića.

Blagojević je bio živ kada je došla ekipa Hitne pomoći, ali su mu noge bile raznete, i ubrzo je preminuo.

Detaljno će se analizirati svi tragovi jer neki možda može ukazati na identitet ubice. Takođe će se proveriti da li eksplozivna naprava po vrsti eksploziva i načinu na koji je sastavljena i podmetnuta odgovara nekoj od ranijih likvidacija u prestonici.

- Naprava je bila postavljena ispod vozačevog sedišta. Cilj je bio da ubiju vozača, a da njegovi saputnici prođu možda sa povredama. U momentu kada je vozač automobila usporio zbog crvenog svetla na semaforu, bombaš je daljinski aktivirao eksplozivnu napravu. To govori da je bombaš ili neko od njegovih saučesnika pratio žrtvu i čekao pogodan trenutak za aktiviranje eksplozivne naprave, da vozača ubiju ali da ne bude drugih žrtava - objašnjava izvor blizak istrazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading