GUBI MU SE SVAKI TRAG: Bludni pop koji je uzdrmao Rumu fotografijama se*sa sada pobegao glavom bez obzira!

Autor: blic.rs

Hronika

11.01.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rumski sveštenik Goran T., koji je pre mesec dana eksplicitnim fotografijama potresao Eparhiju u Sremskim Karlovcima i mnoge u Sremu, od izbijanja skandala pod zabranom je činodejstva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako pišu Večernje novosti, on se iselio iz parohijskog doma jedne od tri pravoslavne crkve u Rumi, a odmah nakon što su u javnost dospele fotografije, na kojima je sebe i ljubavnicu ovekovečio u seksualnom činu, protiv njega je Srpska pravoslavna crkva pokrenula proces.

Hram u kojem je bludni pop služio liturgiju, dobio je privremenog sveštenika Vladimira Jezdića, koji službuje u Malim Radincima, do imenovanja novog, rečeno je ovom listu iz Eparhije sremske.

- Jerej Goran je pod zabranom i on ne može da službuje, dok se ne okonča crkveni sud. Očekujemo da će se najkasnije za dva meseca dokazati da li je sveštenik prekršio crkvene kanone - rekao je sagovornik iz Eparhije.

- Svi su izgledi da će zbog ovog dela biti raščinjen. Preterao je, jer je na ovaj način ugrozio svoj i ugled crkve. Dešavalo se da zbog kršenja nekih crkvenih pravila sveštenici dobiju premeštaj, ali ne verujem da će se to desiti u njegovom slučaju, pre svega, zbog uznemirenja javnosti - smatra iguman jednog fruškogorskog manastira.

Vernici tokom božićnih praznika i slava nisu bili uskraćeni za sve pravoslavne obrede koji su se tada kalendarski dešavali.

- Redovno idem u crkvu, i samo jedan dan se pojavio novi pop. Niko ništa ne govori, niti komentariše, niti popovi, a ni njihove popadije. Valjda žele da se ta sramota što pre zaboravi. Čula sam da se Goran vratio u svoje rodno mesto, negde u Republici Srpskoj - kaže jedna starija Rumljanka, koja nije želala da joj se ime javno pominje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading