Ovo je dosije Filipa Koraća, desne ruke Luke Bojovića i čoveka koji je zauzeo mesto na Interpolovoj poternici!

Autor:

Hronika

11.01.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je ušao u svet kriminala Filip Korać se prvenstveno bavio krijumčаrenjem i distribucijom nаrkotikа kako kod nas tako i u svetu, već tada je postao blizak saradnik Luke Bojovića, da bi kasnije od njega preuzeo vođstvo nad najopasnijom kriminalnom organizacijom.

RepublikaFoto: Public
Luka Bojović

Naime, posle Lukinog hapšenja u Valensiji, u februaru 2012. Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru, gde je glavni Bojovićev saradnik bio Luka Đurović iz Bara.

Od Đurovićeve pogibije, Korać se najviše oslanja na škaljarski klan, čiji je vođa Kotoranin Jovica Vukotić.

Preuzimanjem liderske pozicije nasledio je i rat koji je Luka 2009. započeo sa crnogorskim porodicama Radonjić i Šaranović i u kojem je na obe strane ubijeno desetak osoba. Kada su u Beogradu ubijeni Lukin brat Nikola, a zatim i bliski saradnik Rade Rakonjac, Korać je pobegao iz Srbije verujući da je on sledeća meta.

 

 

Dugo je bio u Zapadnoj Evropi, gde je viđan u društvu saradnika biznismena Ćazima Osmanija. Za srpsku policiju, najvažniji podatak bio je da je pod zaštitom čuvao Ivana Adrovca, člana “Pinka Pantera“, čije se ime vezuje za atentat na Milana Beka. Adrovac je u Švajcarskoj uhapšen u martu, kada se Korać vratio u Srbiju.

Zabranjen mu ulazak u Crnu Goru

Iako se Korać početkom leta 2016. godine našao na spisku osoba kojima je crnogorska policija zabranila ulazak u zemlju iz bezbednosnih razloga, on je uspeo da  ode do jadranskog primorja.

- Tu se i sreo sa vođom škaljarskog klana, koji je već duže vreme u ozbiljnom ratu sa rivalskim kavačkim klanom - kaže izvor.

Korać je 2017. godine većinu vremena provodio u Holandiji, gde se sklonio nakon eskalacije sukoba "škaljarskog klana" koji je predvodio sa suparničkom ekipom iz Crne Gore.

Pre nego što se našao na crvenoj poternici Interpola za Koraća se pričalo da živi već duže vreme u Argentini, kao i da je izašao iz mutnjih radnji kada je rat narko-klanova u srpskoj prestonici dostigao usijanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading