Ko je uhapšeni Alen Cigler? Pomagao ubici sa Brda, hteo da se ženi u zatvoru, a ovo je njegova haotična priča

Autor:

Hronika

11.01.2019

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alen Cigler (40) koji je uhapšen danas zbog sumnje da je sa Der Čabom učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića na Banovom brdu, vrlo dobro je poznat policiji.

Foto: Grad Subotica
Alen Cigler

Posle bekstva iz Okružnog zatvora u Subotici Uprava za izvršenje zavodskih sankcija pooštrila je mere kako bi se sprečila buduća bekstva zatvorenika.

Na zidove svih zatvora u Srbiji postavljen je dodatni metar bodljikave i žilet-žice kako nikome više ne bi uspelo ono što je Alen uradio - da usred dana preskoči zid.

Cigler je danas uhapšen u Subotici, a sumnja se da je vozio automobil "punto" kojim se Čaba dovezao do mesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu.

 

 

Kako se saznaje, on je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije. Ležao je u Padinskoj skeli, a osuđen je zbog razbojništva.

Cigler je od malena bio u sukobu sa zakonom, pa je još kao maloletnik završio u KPD u Kruševcu odakle je pobegao za saučesnikom. On je od svojih 40 godina života, čak 25 proveo u zatvoru.

Cigler je počinio niz razbojništva, osuđivan je zbog više teških krivičnih dela, a imao je i običaj da zove policajce i da im se ruga i često im je izmicao, sve dok nije uhvaćen i poslat u zatvor u Subotici. 

- Počinio je niz razbojništava. Policija je uspela da identifikuje njega i saučesnika i počela je potera. Cigler je skoro svakog dana zvao policajce, kao da je želeo da im se naruga i da bude u centru pažnje. Njegov saučesnik je uhapšen, ali je Cigler uspeo da pobegne policajcima pred nosem - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Ipak, na kraju je i on dolijao i poslat je u zatvor u Subotici. Tamo se zahvaljujući bekstvu nije dugo zadržao. Sa drugim saučesnikom potom kreće u pljačku, a u Suboticu stiže i policijsko pojačanje iz cele Srbije. Njegov saučesnik je uhapšen, ali Cigler opet izmiče policajcima, sve dok nije ranjen.

Da li je ovo ranjavanje uticalo na Alena Ciglera? Ili možda godine ili ljubav iz detinjstva? Međutim, tek od poslednjeg hapšenja, 2014. godine, on se promenio. Nije  pokušavao da pobegne. Inače, Cigler prošle godine rešio je da "stane na ludi kamen", i to u subotičkom zatvoru, ali nije poznato da li je to ipak uradio. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading