Umro mladić koji je pretučen na Božić u Batajnici, otac očajan: Nadam se da će ti tamo biti bolje!

Autor: alo.rs/Republika

Hronika

15.01.2019

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob navijača iz Novih Banovaca i Batajnice odneo je, nažalost, novu žrtvu! Duško Rajić (19) iz Novih Banovaca, koji je krvnički pretučen pajserima po glavi na Božić, u blizini OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici, preminuo je juče na Srpsku novu godinu, ne budeći se iz kome.

RepublikaFoto: facebook.com/Dane Rajić
Otac se oprostio od sina: Dane i Duško Rajić

Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o navijačkom sukobu, koji datira odranije zbog spornog grafita, ispisanog u Novim Banovcima. Tuča je zakazana u školskom dvorištu OŠ "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici, a sve je pošlo po zlu, jer je Duško poneo, navodno, pištolj svog dede i zapretio suparničkoj grupi, od oko 20 članova, koja se okupila u dvorištu "Mitraljete".

Incident se dogodio na Božić, oko 21 sat, ispred jedne picerije u Batajnici, kada je okupljena grupa potrčala iz školskog dvorišta za Duškom, nakon što mu se pištolj zakočio.

Prema rečima izvora bliskog istrazi, mladić je nakon jurnjave isprebijan ispred picerije.

Duškov otac oprostio se od sina na Fejsbuku potresnom porukom:

- Bio si sve što mi je najmilije. Nadam se da tamo gde ideš biće ti bolje. Voli te tvoj tata puno. Počivaj u miru, sine moj.

Foto: facebook.com/Duško Rajić

- Reč je o sukobu mladih navijača, koji već duže vreme besni u Batajnici i Novim Banovcima. Sve je počelo jer su jedni drugima, navodno, crtali grafite u krajevima u kojima se okupljaju najvatreniji navijači. Za Božić je u Batajnici zakazana tuča, u kojoj su učestvovala dvojica momaka iz Novih Banovaca i grupa mladića iz Batajnice. Došlo je najpre do prepiranja, da bi u nekom trenutku Duško izvukao pištolj, navodno, preteći da će pucati. Tada je jedan od mladića iz Batajnice krenuo ka njemu, govoreći: "Ajde, pi*ko, pucaj ako smeš!", što je dodatno zakuvalo situaciju. Priča se da se mladiću pištolj u tom trenutku zaglavio. Kada mu se približio mladić iz Batajnice, on se uplašio i sa svojim drugarom je počeo da beži. Za njima su potrčali Batajničani - kaže izvor i dodaje da se iz okupljene grupe izdvojilo oko šest-sedam mladića, naoružanih pajserima, koji su krenuli za njim.

"Čuvaj mi mesto u raju..."

Od ubijenog mladića oprostio se i njegov ujak na Fejsbuku.

- Šmele moj, ko je mogao slutiti da će ovaj trenutak biti poslednji... A tako si mi lepo bio raspoložen tad... Hrabri dečače, ujkino srce... verovatno Bogu zafalilo anđela. Znam da ćeš i gore na nekom mirnijom mestu, biti onaj ujkin Šmele, lep, poslušan i hrabar. Znam da se za hrabrima ne plače, izvini mili, tvoj ujka nije mogao izdržati. Otišao si u raj, čuvaj mi mesto, kao sto će tebe tvoj ujka večno čuvati! Večna ti slava, divni dečače moj - napisao je Vladimir Vesić.

- Duško i njegov drug utrčali su u automobil, parkiran kod picerije, ali su ih razjareni mladići izvukli iz njega. Duško je zadobio teške povrede glave i tela, nakon čega je hitno prebačen u bolnicu. Nažalost, posle sedam dana borbe, on je juče izgubio svoju životnu bitku, ne budeći se iz kome - navodi sagovornik.

Sve se odigralo ispred bezbednosnih kamera, koje se nalaze na piceriji i obližnjoj menjačnici, pa su osumnjičeni brzo uhapšeni.

RepublikaFoto: facebook.com/Duško Rajić

- Njih šestorica je privedeno, nakon čega im je određen pritvor do 30 dana - kaže izvor blizak istrazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading