Srbin osumnjičen za ubistvo 30 civila i 13 veterana u Škabrnji

Autor: Tanjug

Hronika

17.01.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac poreklom iz Loznice koji živi u Sidneju i ima državljanstvo Australije osumnjičen je za ubistvo 30 civila i 13 veterana u Škabrnji u decembru 1991. godine.

Prema pisanju medija, Z. T. (59) je dobrovoljac iz Loznice koji je zapovedao specijalnim vodom benkovačkih specijalaca, prenosi Hina.

Kriminalistička policija utvrdila je da je tada 32-godišnji Z. T. kao zapovednik 2. specijalnog voda TO Benkovac direktno odgovoran za mučenja, zlostavljanja i ubijanje 43 Škabrnjana, 30 civila i 13 veterana u čijim ubistvima je, kako se navodi, i sam učestvovao.

Zadarska policija osumnjičila je Srbina Z. T. da je, postupajući protivno odredbama Ženevske konvencije o zaštiti građanskih osoba za vreme rata i protivno odredbama Ženevske konvencija o postupanju s ratnim zarobljenicima, počinio krivična dela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i protiv ratnih zarobljenika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading