Uhapšena banda krijumčara: Migrantima naplaćivali prevoz 700 EVRA!

Autor: Tanjug

Hronika

22.01.2019

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon višemesečne međunarodne istrage, srpska policija je u saradnji sa policijskim službenicima Hrvatske i Mađarske na području Beograda, Lazarevca i Aranđelovca uhapsila šestočlanu grupu osumnjičenih za krijumčarenje migranata, na čelu sa organizatorom.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Reč je o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je od 17. jula do 28. avgusta prošle godine prokrijumčarila 42 strana državljanina-migranata, iz Srbije na teritoriju BiH, Hrvatske i Mađarske, u cilju njihovog daljeg krijumčarenja ka drugim zemljama Evropske unije.

Uhapšeni su S. A, V. D, M. V, G. M, V. Ž. i P. A, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminal koje je rukovodilo ovom akcijom.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio osumnjičeni S. A. krijumčarili su državljane Pakistana, Avganistana, Irana i Sirije na taj način što su uz pomoć svojih veza sa stranim državljanima iz Pakistana pronalazili migrante zainteresovane za odlazak u zemlje Evropske unije, a zatim organizovali ilegalno prebacivanje stranih državljana iz Srbije, na teritoriju BiH, Hrvatske i Mađarske, a potom i prihvat na teritoriju Hrvatske i Mađarske radi daljeg tranzita migranata do neke od zemalja Evropske unije.

Imovinska korist koju su ostvarili članovi organizovane kriminalne grupe za izvršen tranzit migranata kretala se oko 700 evra po jednom migrantu, dok je organizator ostvarivao imovinsku korist u za sada neutvrđenom iznosu, navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa kod osumnjičenih lica pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM kartica.

Svi uhapšeni su uz krivičnu prijavu sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti saslušani.

Akciju hapšenja su sproveli Policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi, Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu, čiji zamenik tužioca rukovodi Stalnom udarnom grupom, u saradnji sa policijama Mađarske i Hrvatske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading