Završeno saslušanje Dragoljuba Simonovića: TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR!

Autor: Republika/Informer

Hronika

27.01.2019

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Grocka i visoki funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke Dragoljub Simonović saslušan je danas u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je po njegovom nalogu 12. decembra podmetnut požar na imovini Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala "Žig Info"

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo, saznaje Tanjug.

O predlogu za pritvor do kraja dana odlučiće sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu.

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Tokom saslušanja, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Svo troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpse napredne stranke.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Drugo osnovno javno tužilaštvo, u vezi sa paljenjem kuće novinara Milana Jovanovića vodi istragu protiv četiri osumnjičena dok je sa Bojnom Cvetković Šijacki zaključilo sporazum o priznanju krivičnog dela. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading