SUD NALOŽIO PRITVOR ZA SIMONOVIĆA!

Autor: Republika

Hronika

27.01.2019

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je po nalogu tužilaštva odredilo pritvor za Dragoljuba Simonovića, kako ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi ponovio krivično delo.

RepublikaFoto: pixabay.com

Simonović se sumnjiči da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

On je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Svo troje su priznali izvršenje krivičnih dela, rekao je u petak predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug/T. VALIČ
Dragoljub Simonović

Cvetković Šijackijeva je zaključila sporazum s Drugim osnovnim tužilaštvom o priznanju krivičnog dela na osnovu kojeg je osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora Srpse napredne stranke.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Miki

27.01.2019 16:57

Jasna poruka za sve koji planiraju slicna krivicna dela.

Ana

27.01.2019 17:04

Neka ga u pritvoru, verujem u tuzilastvo da ce uspesno resiti slucaj.

Boban

27.01.2019 17:07

Srbija je pravna država i nema povlašćenih, a predsednik je pokazao da državu vodi odgovorno i ko krši zakon za to će i odgovarati.

Maja

27.01.2019 17:11

Tuzilastvo radi svoj posao po zakonu