Suđenje za ubistvo pekara u Resavskoj: Ostojićeva žena traži maksimalnu kaznu!

Autor: blic.rs

Hronika

05.02.2019

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje za ubistvo vlasnika pekare Nikole Ostojića nastavljeno je juče u Višem sudu u Beogradu. Za teško ubistvo iz koristoljublja svog dugogodišnjeg prijatelja Ostojića, koje se dogodilo 3. novembra 2017. godine, okrivljen je staklorezac Filip Gavranović.

RepublikaFoto: facebook.com/Gavranovic Filip
Filip Gavranović

Gavranović je uhapšen nekoliko dana posle zločina nakon što je u njegovom lokalu nađeno telo Nikole Ostojića. Gavranović je u julu prošle godine priznao krivicu. Njegov branilac tada je zatražio od sudskog veća da ukine pritvor njegovom klijentu. Taj predlog je sud odbio i za naredno ročište zatražilo je dodatno neuropsihijatrisko veštačenje. Međutim, na ovom slučaju je u međuvremenu došlo do promene sudije i sudskog veća, zbog čega se on i dalje nalazi u početnoj fazi. S obzirom na to, Gavranović je juče rekao pred novim većem da ostaje pri odbrani koju je izneo na prvom ročištu u julu prošle godine.

Podsećanja radi, Gavranović je tada rekao da "prihvata svu odgovornost što Nikola nije više među nama i da bi vratio vreme da može". Ispričao je da je Nikola po ranijem dogovoru tog kobnog dana trebalo da mu pozajmi 2.000 evra da bi, prema njegovim rečima, vratio dug i zaokružio neke poslove u vezi sa svojom radnjom. Gavranović je pio rakiju pre nego što se našao sa Nikolikom u svom lokalu, gde su zatim zajedno nastavili da piju rakiju, a potom otišli u susedni lokal u Resavskoj ulici, gde su popili kafu i pivo.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nikola Ostojić

Žena ubijenog pekara: Borićemo se za maksimalnu kaznu

Povodom nastavka suđenja za ubistvo njenog supruga, Vera Ostojić je rekla da će se boriti da se istera pravda.

- U pitanju je zversko ubistvo i boriću se da se istera pravda. Uzdam se u sudsko veće i u to da će Nikolinom ubici biti izrečena maksimalna kazna - kaže Vera Ostojić.

Supruga ubijenog Vera je na prethodnom ročištu ostala pri svom iskazu iz istrage.

Prema tvrdnji Gavranovića, Nikola je počeo sa provociranjem kada mu je stigla poruka od žene da li im je pozajmio novac. Prema njegovim rečima, komentari su se nastavili i oko Gavranovićevog pokojnog oca i o tome kako je Filip upropastio porodičnu staklorezačku radnju. Prema tvrdnji Gavranovića, Nikola je nastavio da ga provocira rečima: "Sad će da vidi Beograđanin kako on bije" i udario mu šamar, od koga je pao sa stolice.

- Odmah nakon toga udario me je pesnicom u levi deo vilice, a zaustavio sam se kod izloga radnje. Ponovo me je udario pesnicom. U ruci je imao nešto od alata, ne znam šta, i to me je ubadalo po rukama. Tada smo se uhvatili za revere, počeli smo da se rvemo po radnji. Taj moj bes je trajao dva, tri, pet minuta, nisam mogao da se kontrolišem. Samo sam video da Nikola ne pomera ruke - ispričao je staklorezac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading