OTKRIVAMO Novi detalji iz istrage ubistva pevačice "Granda": Devet svedoka na poligrafu!

Autor:

Hronika

07.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U dopuni istrage koja se vodi protiv Zorana Marjanovića (40), zasad jedinog osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), biće saslušano devet svedoka. Kako Srpski telegraf saznaje, oni će po nalogu tužilaštva biti ispitani na poligrafu kako bi se utvrdilo da li eventualno skrivaju bilo kakve informacije koje bi mogle da rasvetle zločin na nasipu u Borči.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Prema rečima našeg izvora iz istrage, na detektoru laži, između ostalih, naći će se i policajac iz Borče Boris P., koji je nakon što ga je Marjanović pozvao i rekao mu da mu je nestala supruga došao na nasip i uključio se u potragu.

Dodatna veštačenja

- Na saslušanje će biti pozvani neki od svedoka koji su ranije dali iskaz, ali će se na spisku naći i neka imena kojih trenutno nema u optužnici. Nakon što je novi tužilac Jelena Biorčević preuzela slučaj "Marjanović", ništa neće biti prepušteno slučaju. Radi se na tome da se ubistvo pevačice "Granda" konačno rasvetli i da odgovorni za njenu smrt budu izvedeni pred lice pravde - kaže sagovornik Srpskog telegrafa.

Foto: e-stock/M. JOŠIDA

Mala Jana ne svedoči

Kako Srpski telegraf nezvanično saznaje, iako je u dopuni istrage naloženo da mala Jana, Zoranova i Jelenina ćerka, ponovo bude saslušana, ona neće svedočiti u tužilaštvu.

- Nema potrebe da dete ponovo daje iskaz - priča naš sagovornik.

Kako dodaje, osim poligrafskog testiranja svedoka, dopunom istrage trebalo bi da se odgonetne koliko su stari tragovi Jelenine krvi, pronađene na zadnjem sedištu njenog mercedesa. Takođe se čeka i dodatno telekomunikaciono veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića, kao i prostorno-vremensko veštačenje telefona bicikliste M. R. Biciklista je ranije u tužilaštvu naveo da je 2. aprila 2016, kad je prijavljen pevačicin nestanak, na nasipu video muškarca i ženu za koje se pretpostavlja da su bili Zoran i Jelena.

Dodatne analize treba i da odgonetnu koliko su stari tragovi Jelenine krvi nađeni u njenom mercedesu

Video-zapisi

Među zahtevima suda je i da se veštače svi video-zapisi s kamera porodične kuće Jahovića u Crvenki, koje su navodno kobnog dana na nasipu snimile Zorana, Jelenu i njihovu ćerku Janu (8).

- Zanimljivo je i to da je veštačenje DNK uzetog s ogrebotine na Marjanovićevoj ruci istog dana kad je u kanalu otkriveno Jelenino telo, urađeno tek nedavno, i to nakon što je optužnica protiv Zorana drugi put vraćena na dopunu. Konačno je rasvetljena misterija i utvrđeno da na rani nema pevačicinih tragova, što znači da ga ona nije ogrebala braneći se od napada, kako se ranije sumnjalo - priča naš izvor.

Nova veštačenja i analize

  • prostorno-vremensko veštačenje snimaka s kuće porodice Jahović u Crvenki
  • veštačenje mobilnog telefona bicikliste Milana R.
  • analiza krvi pronađene na zadnjem sedištu Zoranovog mercedesa

 

Ko je sve saslušan

16. OKTOBAR 2017. Vladimir i Miloš Marjanović odbili da svedoče

23. OKTOBAR 2017. iskaze nisu dali ni Zorica ni Uroš Marjanović

30. OKTOBAR 2017. saslušana Radisava Marinković iz Borče

6. NOVEMBAR 2017. iskaz dali policajci koji su tragali za Jelenom

27. NOVEMBAR 2017. saslušane Jelenina frizerka, drugarica i Janina vaspitačica

29. JANUAR 2018. saslušanje Milice Marjanović

16. APRIL 2018. iskaz dala doktorka Milana Š. iz Borče

21. JUN 2018. u tužilaštvu saslušana mala Jana

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading