UŽAS: Policajac iz Niša preminuo od gripa

Autor: Blic, Republika

Hronika

10.02.2019

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajac B.M. (43) iz Niša, kod koga je laboratorijskim analizama bilo potvrđeno prisustvo virusa gripa AH1N1, preminuo je noćas na Klinici za infektivne bolesti u Nišu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

On je šesta žrtva gripa u Nišu ove sezone i 18. u Srbiji, čija se smrt dovodi u vezu sa ovim virusom. Prema nezvaničnim saznanjima, on je u Klinički centar u Nišu primljen u veoma teškom stanju pre desetak dana i bio je priključen na respirator a preminuo je uprkos svim naporima lekara Infektivne klinike da se izbore za njegov život. Laboratorijske analize su potvrdile prisustvo gripa u njegovom organizmu tako da se smrt povezuje sa virusom AH1N1.

Direktor Infektivne klinike prof. dr Miodrag Vrbić danas nije mogao da daje nikakve izjave o situaciji sa gripom te nas je uputio na Upravu Kliničkog centra u Nišu, gde se niko ne javlja jer je vikend.

Ovo je treća smrt koja se dovodi u vezu sa gripom, u proteklih 48 časova u Nišu. Kako je "Blic" pisao, juče su preminuli M.S. (66) iz Orljana kod Doljevca i Lj.J. (75) iz Suvog dola kod Niša, kod kojih je analizom krvi bilo potvđjeno je prisustvo virusa gripa AH1N1, a koji su imali hronične bolesti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading