SUTRA SAHRANA TRAGIČNO STRADALOG MLADIĆA: Majka planirala da ga vodi u Slovačku

Autor: J. MILJUŠ

Hronika

12.02.2019

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati obdukcije tela Gojka Grozdanića (20), tragično stadalog u noći sa subote na nedelju na putu Sombor-Stapar, kod skretanja za Prigrevicu, još uvek nisu zvanično stigli porodici, ali su uspeli da saznaju da je smrt nastupila od frakture lobanje.

RepublikaFoto: ST/J. MILJUŠ
Gojkov brat, drug u sredini i majka Irena

- Još je nejasno šta se dogodilo. Samo su nam kratko rekli da je preminuo od frakture lobanje. A kako je povređen i od čega još ne znamo. Neka policija radi svoj posao, mi samo želimo istinu, ko ga je ubio. Ići ćemo do kraja da to saznamo - uporno ponavlja Gojkov otac Mile, paleći cigaretu jednu za drugom.

Kaže, Gojko mu se uvek javljao gde ide i kad će se vratiti. Pisao mu je ceduljice i ostavljao na stolu. Tih dana, do te nesrećne subote, nije izlazio. Dočekao je brata Strahinju, koji je došao na raspust i koji ide u mašinsku školu u Beogradu.

- Nerazdvojni su i jedva su čekali taj raspust da budu skupa. Gojko je kuvao, spremao kuću, brinuo i o meni i o bratu. I u subotu su razmišljali da li da idu u grad. Otišli su zajedno, u Apatin - u suzama priča Gojko.

RepublikaFoto: ST/J. MILJUŠ

Brat Strahinja, jedva govori. Kaže da je on ostao u Apatinu, a da je Gojko, stopom, jer nije imao dovoljno novca za taksi, otišao na koncert, u Stapar, udaljen dvadesetak kilometara.

- U neko doba sam mu poslao poruku pitajući ga gde je. Nije bilo odgovora. Nije ga bilo ni kod kuće, kad sam došao. Tek sam zaspao, kad je došla policija. Samo su mi rekli da je doživeo nesreću - još u šoku i kroz suze jedva priča Strahinja.

Uz njega je, sve vreme, majka Irena Ciger. Smiruje ga, plače sa njim i priseća se zadnjeg telefonskog poziva.

- Javio mi se oko osam uveče i rekao da izlazi u grad. Potvrdili smo i dogovor da obojica dođu kod mene za dva dana, u Takovo, gde živim. Trebalo je, uskoro, da zajedno krenemo u Slovačku, gde sam ja već odlazila da radim. Želeo je da idemo zajedno jer nije bilo posla u Prigrevici. Ujutro me je Strahinja nazvao i jedva govoreći rekao da je Gojko poginuo, u suzama kaže majka Irena - čvrsto stežući Gojkovog 22 meseca mlađeg brata Strahinju.

Otac Mile ponavlja da neće odustati dok ne sazna ko je ubio njegovog prvenca i šta se dešavalo te maglovite noći na putu Sombor – Stapar.

RepublikaFoto: ST/J. MILJUŠ
Gojkov otac Mile

- Javilo mi se dosta njegovih drugova. Pokazali su mi i selfi koji su snimili, neposredno pre nego su se rastali. Gojko je sa jednim drugom, stopom, stigao do raskrsnice. Drug je nastavio ka Somboru, on, peške, ka Prigrevici. Tu je i stradao. Našao ga je taksista, sve mi je ispričao. Bilo je 20 minuta do 4 kad ga je našao i zvao policiju. Bio je sav u lokvi krvi - tiho priča Gojkov otac i dodaje da je njegov stradali sin bio izuzetno vredan mladić, da je želeo da se osamostali, kupi auto.

- Bio je vrlo emotivan, voleo je porodicu, majku, brata, najviše. Voleo je i konje, maštao je da će jednom imati imanje na selu, kupiti traktor... I imati bar jednog konja... - u suzama priča otac Mile.

Gojko Grozdanić biće sahranjen sutra u 14 sati na groblju u Apatinu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading