Sudski veštaci iz Hrvatske: Jeleni smrskali glavu, pa je bacili u kanal da umre

Autor:

Hronika

13.02.2019

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najkvalifikovaniji sudski veštaci iz Hrvatske koji su imali uvid u dokumentaciju u vezi s ubistvom Jelene Marjanović (33) došli su do istog zaključka kao i stručnjaci iz Centra za forenzička istraživanja (CFI) sa Nenadom Šipkom na čelu, da pevačica "Granda" smrtonosne povrede nije zadobila na nasipu u Borči.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Naime, sa CFI je kontaktirao sudski veštak i specijalista neurohirurgije i pohvalio borbu CFI i Šipke za iznošenje istine o Jeleninoj smrti.

- Preko Jutjub kanala pratio me je sudski veštak iz Hrvatske. Prilikom putovanja s vodećim veštacima i profesorima Medicinskog fakulteta analizirali su fotografije koje je objavio Srpski telegraf i došli su do istog zaključka koji potvrđuju našu teoriju da Jelena udarce ni u kom slučaju nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala - kaže Šipka.

Stručnjaci iz Hrvatske naveli su da je Marjanovićeva prvi udarac po glavi mogla da zadobije dok je stajala, nakon čega je sigurno pala na čvrstu podlogu.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Šipka: Veštaci došli do istog zaključka kao i CFI, da Jelena udarce nije zadobila na tlu nasipa i u vodi kanala

ČINJENICE
Nova veštačenja i analize
prostorno-vremensko veštačenje snimaka s kuće porodice Jahović u Crvenki
veštačenje mobilnog telefona bicikliste Milana R.
analiza krvi pronađene na zadnjem sedištu Zoranovog mercedesa

- Svi sledeći udarci su zadati u ležećem položaju, glava je bila oslonjena o tvrdu podlogu. Da je Jelena udarce zadobila s glavom u vodi, u plućima bi se našla voda, a ne u dušniku. Krvarenje je bilo obilno i prskajuće budući da je srčana akcija bila održana, ali samo kod prvih udaraca. Nakon toga je krvarenje bilo više gravitacijsko i ne tako obilno - naveli su stručnjaci u mejlu prosleđenom Šipki.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Dopis Višem tužilaštvu

Šipka kaže da je CFI uputio dopis Višem tužilaštvu u kojem su prikazali sadržaj mejla.

- Iskreno se nadamo da će zamenica višeg tužioca Jelena Biorčević Cerović u ponedeljak, kad se vrati s godišnjeg odmora, prihvatiti sastanak sa mnom i sa pravnim zastupnikom porodice Krsmanović advokatom Predragom Savićem. Imaće prilike da se uveri u verodostojnost mejlova koji su nam stigli i koji potvrđuju svu apsurdnost prethodnih veštačenja - priča Šipka.

Oni su naveli i da bi bar pola litre krvi pevačica izgubila posle dva, tri udarca, dok na mestu na kojem je pronađeno telo obilnijeg krvarenja nije bilo.

2 godine i 10 meseci prošlo od brutalnog zločina

- Moralo je biti rasprskavanja po okolini, kosa je morala biti slepljena krvlju, majica natopljena krvlju. Voda to nije mogla očistiti bez obzira na to što je bila potopljena. Udarci nisu bili fatalni da bi došlo do smrti u sekundi, dakle, disala bi u vodi, pluća bi bila napunjena vodom. Smrt nije nastupila trenutno, u sekundi. U vodi je imala samo poslednji udah - dodao je hrvatski veštak.

Šipka je objasnio da zaključci veštaka nedvosmisleno upućuju na to da je Jelena dovezena i bačena u kanal, gde je umrla.

ČINJENICE
Hronologija zločina
2. APRIL 2016. prijavljen nestanak Jelene Marjanović
3. APRIL 2016. njeno telo nađeno u kanalu u Borči
15. SEPTEMBAR 2017. uhapšen Zoran Marjanović
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Marjanovića
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
12. JUL 2018. Zoran pušten da se brani sa slobode
9. AVGUST 2018. potvrđena dopunjena optužnica
8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud vratio optužnicu na dopunu

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sanja

13.02.2019 17:41

Da li ima indicija gde se zaista desilo sve i da li ce prava istraga da počne.