Srpskom plaćeniku na Haitiju prete smrću!

Autor: Republika

Hronika

20.02.2019

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupu američkih plaćenika uhapšenih na Haitiju, među kojima je i Beograđanin Danilo Bajagić (37), protivnici režima predsednika Žoveneza Moiza optužuju da su pucali na demonstrante, a na društvenim mrežama poveli su pravu hajku tražeći njihovu smrt!

RepublikaFoto: instagram.com/haitianhollywood
Danilo Bajagić

"Oni su plaćenici koje je unajmila vlada koju je postavio Klinton da ubijaju protestante", "Zaslužuju da nestanu zauvek", "Treba ih osuditi na smrtnu kaznu", samo su neki od brojnih komentara Haićana koji veruju da je grupa koja je uhapšena unajmljena da razbije demonstracije u kojima je dosad poginulo sedam protestanata.

Svoje teorije na društvenim mrežama pravdaju fotografijama belaca koji maskirani fantomkama patroliraju zajedno sa jedinicama policije koje su pod kontrolom predsednika Moiza. Na jednoj takvoj fotografiji, kako tvrde, nalazi se upravo uhapšeni Bajagić!

"Moj šef zvaće tvog šefa"

Grupa plaćenika uhapšena je kada su u džipovima bez tablica naleteli na kontrolni punkt. Osim naoružanja, kod njih su nađeni i spiskovi sa brojnim imenima Haićana, a u pasošima nije evidentirano da su uopšte ušli u ovu zemlju. Oni su odbili bilo kakav razgovor s policajcima. "Moj šef okrenuće tvog šefa", bilo je sve što im je rekao jedan od Amerikanaca. Iz policije su potvrdili da su "predsednikovi ljudi" pokušali da urgiraju da se grupa pusti tvrdeći da rade u obezbeđenju centralne banke, u blizini koje su i uhapšeni, ali je guverner policajcima rekao da ne zna ništa o njima!

Podsetimo, petorica američkih marinaca, Srbin, Rus i Haićanin uhapšeni su na jednom kontrolnom punktu sa teškim naoružanjem, satelitskim telefonima, dronovima, pancirima... Među njima je i izvesni Vlad Janković, čije poreklo javnosti nije poznato. Američko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je hapšenje njihovih državljana, ali nije želelo ništa da komentariše, dok u našem ministarstvu još nemaju nikakvu zvaničnu informaciju.

Policija na Haitiju saopštila je da se uhapšena grupa sumnjiči za zločinačko udruživanje i posedovanje oružja bez dozvole, ali o njihovim motivima zasad nema ni reči.

Izbrisan sa društvenih mreža

Danilo Bajagić (37) srpski je državljanin, a godinama živi u Americi, gde je pokušavao da se zaposli u policiji, ali u tome nije uspeo. Obučavao se iz oblasti bezbednosti i 2012. počeo da radi za firmu "K17" sa sedištem u Vašingtonu, a prošle godine postavljen je i za supervizora. Nekoliko sati nakon što je objavljeno da je uhapšen izbrisani su svi njegovi profili sa društvenih mreža.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading