Ovo je čovek koji je ubio Mirka Butuliju

Autor: Republika

Hronika

22.02.2019

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Đurđev (43) je danas oko 14.40 ubio je predsednika AMSS-a Mirka Butuliju u prostorijama ove firme.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predrag Đurđev, generalni sekretar AMSS

On je ispalio 5-6 hitaca Butuliji u glavi, nakon čega je seo u njegovu fotelju i ubio se.

Đurđev je posedovao oružje u legalnom posedu, a Butuliju je ranio u predelu glave i stomaka, nakon čega predsedniku AMSS-a nije bilo spasa. 

U pucnjavi je povređena i jedna devojka, koja je u trenutku tragedije iskočila kroz prozor. 

Butulija je inače član Svetske automobilske federacije. 

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Ko je Predrag Đurđev? 

Predrag Đurđev je mašinski inženjer. Rođen je u Beogradu 1976. godine. Diplomirao na Mašinskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. 

U toku karijere, radio je kao inženjer projektant vezano za realizaciju projekta iz oblasti gasifikacije naselja i industrijskih objekata, pored ovoga takođe se bavio i projektima iz oblasti niskogradnje koji se odnose na implementaciju i širenje komunalne infrastrukturne mreže Sremskog regiona, kao i na projektima elektrifikacije naselja i mnogim drugim. 

Kao savetnik Predsednika opštine, zatim Voždovac i koordinator kancelarije za razvojne projekta opštine Zemun, bavio se kvalitetom rada opštinskih uprava. U okviru projekta pomenutih opština, radio je na stvaranju povoljnog investicionog okruženja, razvoju infrastrukture i uređenjem komunalnih i saobraćajnih potreba.

Tokom 2014. godine sa pozicijama pomoćnika direktora JKP "Parking servis", dolazi na mesto Generalnog sekretara Auto-moto Saveza Srbije, gde radi na jačanju servisibilnosti na polju bezbednosti u saobraćaju, ali i razvoju međuregionalne saradnje, podizanje ekonomskih, turističkih i drugih kapaciteta koji prate investiciona ulaganja, a prepoznati su kroz pakete usluga i mogućnosti kojima raspolaže AMSS.

U saopštenju MUP je navedeno da je do pucnjave u zgradi AMSS u Ruzveltovoj ulici u Beogradu došlo oko 14.40. 

-  P.Đ. je ispalio više hitaca u pravcu M.B. i tom prilikom ga teško ranio. Nakon toga P.Đ. je izvršio samoubistvo, dok je M.B. prevezen u Urgentni centar - navedeno je u saopštenju MUP.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading