DETALJI TRAGEDIJE U AMSS: Ubica uzviknuo "Hoćeš izjavu, evo ti izjava!", pa izrešetao Butuliju!

Autor: novosti.rs

Hronika

24.02.2019

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Peđa, ne možeš da se svađaš sa ljudima. Sve možemo da se dogovorimo na lep i pristojan način, a ne hvatanjem za gušu. Rekao sam i Ivanu. Napiši izjavu o tome šta se desilo."Bile su ovo poslednje reči Mirka Butulije (43), predsednika Auto-moto saveza Srbije (AMSS), upućene razjarenom Predragu Đurđevu (43), generalnom sekretaru saveza.

Foto: Tanjug/T. VALIČ
Mirko Butulija i Predrag Đurđev

- Hoćeš izjavu, evo ti izjava! - viknuo je Đurđev, izvukao pištolj i brutalno zapucao u Butuliju. Ispalio je osam hitaca, od kojih četiri u grudi, a jedan direktno u glavu predsednika AMSS.

Izjava, koju je zatražio Butulija, odnosila se na fizički sukob generalnog sekretara saveza i jednog od direktora u AMSS Ivana J. Ovaj drugi je, inače, Butulijin kum, a Đurđev je smatrao da se njih dvojica međusobno štite.

- Peđa je prethodno brutalno nasrnuo na Ivana i hvatao ga za vrat - navodi jedan od zaposlenih, upoznat sa situacijom u AMSS. - Pominjao je članske karte i insistirao da on ima pravo da ih uzme i deli kome hoće. Inače, te kartice se dele na početku godine. Došlo je do svađe između njih, a veći sukob sprečilo je obezbeđenje koje je dotrčalo kada je čulo galamu.

Ubrzo je o incidentu obavešten i Mirko Butulija. Prvo je pozvao Ivana J. na razgovor, a potom i Predraga Đurđeva. Od obojice je zahtevao da napišu izjave o tome šta se dogodilo, i zbog čega. Prvi je iz Butulijine kancelarije izašao Ivan J. vidno iznerviran, ali odlučan da detaljno obrazloži incident. Đurđev je ušao sa drugačijim namerama.

- Posle povika "je l' hoćeš izjavu", začuli su se hici - navodi jedan od svedoka, čija je kancelarija tik uz Butulijinu. - Začuli su se ubrzani koraci, a nekoliko ljudi je iskočilo kroz prozor, jer su kancelarije u prizemlju, kako bi ušli na glavni ulaz i pokušali da vide šta se desilo.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Mesto zločina

Sve se to dešavalo u zgradi AMSS u Ruzveltovoj ulici 18 u Beogradu, u petak oko oko 14.30. Kada su ušli u kancelariju predsednika Saveza, zatekli su krvav prizor. Butulija je ležao pored svog stola u lokvi krvi. Uz pomoć još nekih zaposlenih, dvojica momaka su ga brzo unela u službeni automobil i krenuli za Urgentni centar. Bio je mrtav kada su ga lekari stavili na reanimacioni sto, ali su dali sve od sebe ne bi li povratili životne funkcije. Nažalost, u 15.25 proglasili su smrt Mirka Butulije.

Patrola interventne policije, koja je bila najbliža mestu zločina, u najkraćem roku je stigla u AMSS. Ubrzo su našli i telo Predraga Đurđeva, koji je počinio samoubistvo istim pištoljem kojim je ubio Butuliju. Nalazi istrage su potvrdili da je koristio razarajuće metke, najverovatnije dum-dum.

Uzroci nezapamćene tragedije u prostorijama AMSS još se istražuju. Ostali zaposleni opisuju Đurđeva kao čoveka preke naravi, koji je voleo da se hvali svojom kolekcijom pištolja i često je na posao dolazio naoružan.

- Mnogo je voleo oružje, posebno pištolje - navodi izvor. - Imao ih je desetak. Posedovao je i dozvolu za nošenje, a često je odlazio u streljanu.

Butulija i njegov krvnik bili su prijatelji. Pre dve godine on je Đurđevu spasao život, kod Obrenovca, kada je ovaj upao u reku i počeo da se davi. Butulija je tada skočio u odelu i izvukao ga na obalu. Đurđev je govorio da mu je dužan za ceo život. Ipak je, pre dva dana, ubio svog spasioca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading