Pomračeni um generalnog sekretara AMSS: Đurđev planirao da ubije Butuliju!

Autor:

Hronika

25.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedeset članskih kartica koje je tražio da deli prijateljima bile su samo povod Predragu Đurđevu (43), generalnom sekretaru Auto-moto saveza Srbije, da ostvari pakleni naum. On je u petak ispalio pet hitaca u direktora AMSS Mirka Butuliju (43) u sedištu ove firme u Ruzveltovoj ulici u Beogradu, a zatim se ubio. Poruke koje je policija pronašla u telefonu ukazuju da je ovaj zločin duže vreme planirao, saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Bitulja i Đurđev

Članske karte

- Slao je poruke poznanicima o nekakvim zaverama protiv njega i da će nekome je*ati mater, ali su ljudi okretali glave i izbegavali ga jer su znali da je labilan. Sa svima se svađao, optuživao je sve oko sebe, ponašao se kao da je iznad svih, ali niko nije slutio da će dići ruku na Butuliju, koji mu je ujedno bio i dobar prijatelj - kaže izvor Srpskog telegrafa.

Đurđev je kobnog dana mimo procedure tražio članske karte od funkcionera AMSS Ivana J. Kada je ovaj to odbio, počeo je da ga davi, ali ih je obezbeđenje razdvojilo. Kada je čuo šta se desilo, Butulija je obojicu pozvao da daju izjave. Ivan J. je prvi bio kod direktora, a posle njega je u kancelariju ušao Đurđev, koji je prethodno svratio do svoje kancelarije po pištolj, za koji je imao dozvolu, a koji je napunio dum-dum mecima!

- Peđa, ne možeš da se svađaš sa ljudima. Sve možemo da se dogovorimo na lep i pristojan način, a ne hvatanjem za gušu. Rekao sam i Ivanu. Napiši izjavu o tome šta se desilo - rekao mu je Butulija, ali je krvnik tada potegao oružje.

- Hoćeš izjavu, evo ti izjava - vrištao je Ðurđev i ispalio smrtonosne hice.

Kada je Butulija pokošen hicima pao pored stola, u kancelariju je uleteo radnik obezbeđenja koji je video Đurđeva kako prelazi s druge strane stola i nastavlja da puca u Butuliju. U strahu da će Đurđev krenuti da ubija sve redom, zaposleni u prizemlju iskočili su kroz prozor i pozvali policiju, ali pre nego što je ona stigla ubica je seo u fotelju i pucao sebi u glavu.

Opsednut pištoljima

Đurđev je, inače, bio opsednut oružjem. Uvek je sa sobom nosio makar jedan pištolj, a išao je i u streljanu. Imao je čak četiri dozvole za nošenje oružja, a u njegovom stanu policija je pronašala još desetak komada oružja.

Butulija spasao život svom ubici

Da zločin bude još gori, Mirko Butulija je pre dve godine spasao život svom ubici Predragu Đurđevu. Naime, njih dvojica su bila na nekom splavu u Obrenovcu kada je Đurđev, koji je bio neplivač, upao u Savu i počeo da se davi. Butulija je skočio u reku i pomogao mu da izađe, a izvadio je i njegovu torbicu u kojoj je bio pištolj kojim ga je Đurđev dve godine kasnije ubio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading