Vatrogasci heroji opisali kroz kakvu dramu su prošli u Novom Pazaru

Autor: rts.rs

Hronika

27.02.2019

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U požaru koji je u subotu izbio u novopazarskom naselju Rasadnik, pet porodica je ostalo bez krova nad glavom. Građani, vatrogasci i policija učestvovali su u gašenju požara i evakuaciji stanara četvorospratnice. Dva policajca su, uz pomoć vatrogasaca, uspeli da spasu i dve žene koje su bile zarobljene u vatrenoj stihiji.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Stravičan požar u Novom Pazaru

Policajci Jasmin Mavrić i Emir Demirović, sa vatrogascem Veljkom Jolovićem, nisu oklevali da rizikuju život kako bi spasli Ramizu Selmanović i Azeminu Dolovac čije je stanove zahvatio požar.

- Vatra je buktala na zadnjem spratu četvorospratnice - ispričao je policajac Jasmin Mavrić. "Čuo sam građanina koji je povikao da se u jednom stanu na trećem spratu nalazi starija žena. Kolega i ja smo potrčali ka stanu. U zgradi se jedva videlo od dima."

- Na prozoru na trećem spratu, iznenada se pojavila još jedna žena - kaže Emir Demirović, policajac. "Vatrogasac Veljko Jolović, kolega i ja ponovo smo utrčali u zgradu iz koje je buktao plamen i širio se dim. Razvalili smo vrata stana i izveli nemoćnu ženu."

- Dok je plamen buktao na sve strane, a dim postajao sve gušći dajući sve od sebe, brzo smo razbijali vrata od stanova na trećem spratu zgrade koja je gorela kako bismo se uverili da nema građana - ističe vatrogasac Veljko Jolović.

U zgradi su bile smeštene porodice koje su izgubile dom u velikoj poplavi 1979. godine. Nesreća ih ni ovde nije zaobišla.

Azemina Dolovac, koja živi sama u stanu, kaže da se gušila i da su joj pružili lekarsku pomoć.

Krizni štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara privremeno je zbrinuo pet porodica koje su u pozaru izgubile krov nad glavom, a na današnjoj sednici razmotriće sve mogućnosti da trajno reše njihov problem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading