Milićev uskoro izlazi na slobodu, a neka pitanja iz slučaja "Kantrimen" i dalje su enigma

Autor: Tanjug

Hronika

26.02.2019

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Milićev, koji je 25. jula 2014. u Beogradu usmrtio Luku Jovanovića (21), uskoro će odslužiti kaznu i izaći iz zatvora, a i dalje je misterija ko je bio vlasnik "kantrimena" kojim je udario mladića, gde je završilo vozilo kao i ko mu je pomogao u bekstvu i skrivanju pre nego što je uhapšen u Kini.

RepublikaFoto: Public
Marko Milićev

I Bojan Jovanović, otac žrtve, sve vreme pita gde je "kantrimen smrti" i ko je bio vlasnik vozila. Bez nalaska vozila nemoguće je utvrditi da li je "kantrimen" ukraden u inostranstvu i prokrijumčaren u Srbiju ili ga je vlasnik jednostavno legalno dovezeo u Beograd.

Ta enigma nije razrešena ni na suđenju, na kome je Milićev osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći Luki Jovanoviću, koji je stajao pored "lade" koja je ostala u kvaru.

Milićev je sve vreme postupka ćutao o "kantrimenu", a u medijima su se pojavile razne spekulacije, od toga da je vozilo rasparčano u auto-garaži na Zvezdari do toga da su delovi završili u Italiji, u okolini Napulja. 

Kako je i kada Milićev dobio vizu

Milićev je uhapšen u Kini 29. avgusta 2014, 35 dana posle saobraćajne nesreće na Brankovom mostu. Pre nego što je policija utvrdila identitet nesavesnog vozača, Milićev je 10. avgusta letom za Istanbul u 12.25 sati legalno napustio Srbiju. Imao je avionsku kartu u jednom pravcu, na aerodrom ga je odvezao mlađi brat, ali nije poznato ko mu je pomagao u Turskoj, a i kasnije u Kini.

U Turskoj mu se u jednom trenutku gubi svaki trag, da bi 13. avgusta sleteo u Hongkong, a dva dana kasnije je bio u centralnoj Kini. Kako je saopšteno posle njegovog hapšenja u najmnogoljudnijoj zemlji, njemu je istekla boravišna viza, a priveden je po crvenoj poternici koju je u međuvremenu raspisala Srbija za njim, i to i na prezime Milićev, ali i na "momačko" Marković.

Nepoznanica za javnost u Srbiji je i kada i po kom osnovu je Milićev dobio kinesku vizu, jer vlasti u Pekingu detaljno su proveravale one koji žele da posete njihovu zemlju.

Ono što su utvrdili istražitelji je da je vozilo nestalo kod pumpe u Čingrijinoj ulici na Zvezdari.

Naime, nakon što je na Brankovom mostu udario Jovanovića, Milićev se odvezao do Železničkog mosta. Tamo je unajmio taksi da prikriva njegovo kretanje od sigurnosnih kamera. Na tu ideju Milićev je došao jer je znao da su taksisti upoznati sa tim gde i kako su pozicionirane kamere. Iz tog razloga sve vreme je vozio tako da kamere ne mogu da zabeleže tablice "kantrimena". Milićev je "kantrimen" vozio do Zvezdare uporedo sa taksistom Sašom Jankovićem.

Milićevi saputnici iz "kantrimena" sa njim su otišli do stana kuma Bratislava Vesovića. Odmah nakon toga, Milićev i Vesović su odvezli automobil kod pumpe u Čingrijinoj ulici i tu se "kantrimenu" gubi trag, a kumovi su se peške vratili iz pravca Zvezdarske šume.Jedna od pretpostavki je da je "kantrimen" završio u privatnoj auto-garaži na Zvezdari, gde je rasparčan.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Navodno, delovi koji nisu mogli da se rasparčaju zapaljeni su. Iako je policija detaljno pregledala sve garaže na tom potezu, nije nađen trag koji bi potkrepio tu sumnju, a nije utvrđen ni identitet eventualnog pomagača.

Teza da su delovi vozila završili u inostranstvu potkrepljena je izjavom devojke, saputnice iz "kantrimena", koja je tvrila da joj je Milićev rekao da je "auto rasturen i prebačen preko granice". U prilog tome išla je i tvrdnja zatvorskog cimera Milićeva da mu je vozač "kantrimena" navodno rekao da je vozilo završilo u okolini Napulja.

 

Stefanović: Slučaj zatvoren, pravda je zadovoljena

RepublikaFoto: Tanjug/N. PANČIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u utorak da je slučaj ''kantrimen'' policijski rešen i da eventualni pronalazak automobila kojim je Marko Milićev u julu 2014. godine usmrtio Luku Jovanovića ne bi promenio sudsku presudu kojom je Milićev osuđen na četiri i po godine zatvorske kazne.

- Pravda je zadovoljena. Ostalo je samo pitanje gde je kantrimen, ali to nije krucijalno, jer je kriv onaj ko je vozio automobil i usmrtio nesrećnog mladića. Ubica je uhvaćen i pravosnažno osuđen, a osuđeni su i svi koji su pomagali u prikrivanju tog zločina - rekao je Stefanović novinarima u ''Palati Srbija'' komentarišući to što će Milićev ove sedmice biti pušten na slobodu, a na konstataciju novinara da je ostalo nerešenih pitanja u tom slučaju, počev od toga gde je kantrimen i da li je rastavljen u delove kako se spekulisalo u medijima.

Ministar je izrazio žaljenje što automobil kojim je Milićev usmrtio Jovanovića nije pronađen jer bi se tako, kaže, u potpunosti izbegla bilo kakva nerešena pitanja, ali je podvukao da to ne bi uticalo na krajnji ishod tog slučaja i izricanje zatvorske kazne Milićevu.

- Za nas je ovaj slučaj zatvoren. Voleo bih da saznamo gde se auto nalazi, ali ako Milićev ne želi da to kaže, teško možemo da otkrijemo, osim ako se ne pojavi broj šasije ili deo tog automobila. S obzirom na broj krađi takvih automobila, sumnjam da ćemo ga pronaći - naveo je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading