Direktor izgladnjivao štićenike do smrti: Detalji užasa u Domu za ometene u Tutinu

Autor: K. Jovanović

Hronika

28.02.2019

18:32 >> 18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Troje štićenika umrlo pod neistraženim okolnostima. Smrt štićenice Doma za mentalno nerazvijene osobe u Tutinu, D. S. koja se juče udavila hranom u toj ustanovi aktuelizovala je brojne probleme sa kojima se poslednjih deset godina ova ustanova suočava.

RepublikaFoto: ST/K. JOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

 Osim nesrećne D.S. koja se kako saznaje Srpski telegraf udavila jedući kiflu, još dve muške osobe su preminule u periodu od subote do utorka, a uzrok smrti se još uvek ne zna.

-Nesrećna žena je bila odličnog zdravlja ali ih u Domu izgladnjuju, danima im ne daju ništa da pojedu i juče su dobili po kiflu koja je bila kobna za nesrećnu D.S.– rekao je izvor Srpskog telegrafa iz Doma.

Prema rečima stanovnika Tutina za sve je kriv aktuelni v.d. direktora Omer Đondić 

 -Stanje u Domu u Tutinu je nepodnošljivo, direktor danima ne dolazi na posao, na bloku je hladno jer grejanje radi svega par sati ujutru i onda se gasi jer se štedi na lož ulju. Na ekonomiji skoro da nema ložača, prostorije su ledene, a korisnici bez zimske odeće i obuće. Nijedan korisnik nema zimsku obuću već su cele zime bili u papučama i opancima. Nezadovoljstvo je podjednako i kod radnika koji više ne mogu da izdrže ovakav javašluk i haos koji je u ustanovi. Inače, on je bez dana radnog iskustva i nikako ne moze biti v.d. direktora.  Jedino šta funkcioniše je krađa novca i to državnog, a tako što ga izvlači iz Doma i stavlja u svoje džepove. Sam sebi uvećava platu, dnevnice i svašta nešto, a rezultat toga je činjenica da je za godinu dana njegove funkcije kao v.d. direktora preporodio njegovu porodičnu kuću i dvorište i kupio sebi dva luksuzna automobila– ogorčen je jedan od građana Tutina.

Foto: Ilustracija

Da je situacija u Domu loša govori i nezvanični podatak koji je dostavljen Srpskom telegrafu da je u poslednjih godinu dana, od kako je na čelu doma Đondić, inače funkcioner Zukorlićeve Stranke pravde i poverenja sedam osoba izgubilo život pod neutvrđenim okolnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading