Česi u telefonu našli Čabin spisak za likvidaciju

Autor:

Hronika

05.03.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plaćeni ubica Čaba Der (38), koji se sumnjiči za likvidaciju Nebojše Markovića (37) na Banovom brdu, zadržan je u pritvoru u Pragu, a zasad nije doneta odluka o tome kojoj će zemlji biti izručen. Osim Srbije, Čabu zbog dva ubistva potražuju i Holandija i Mađarska.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
SPREMAO ATENTAT U ČEŠKOJ: Čaba Der (38)

Sklapao poslove

Plaćenom ubici su posle dva meseca bekstva lisice na ruke stavljene u spektakularnoj akciji češke policije. Prilikom hapšenja kod njega je zaplenjen mobilni telefon, zbog čega su mafijaši širom sveta u strahu.

- Kriminalci su u panici jer se plaše šta bi Čabin telefon mogao da otkrije i kakve bi sve tajne mogle da isplivaju na videlo. Derov mobilni upućen je na veštačenje. U njemu su pronađene brojne poruke koje je slao i dobijao, ali su šifrovane. Ukoliko policija uspe da ih dešifruje, mogli bi da otkriju s kim je bio u kontaktu, kakve su poslove kad i gde ugovarali. Ukoliko se sklope sve kockice, policija bi bukvalno mogla da otkrije Čabinu listu za likvidaciju i po čijem nalogu su one izvršavane. Istražitelji se tome nadaju - priča dobro obavešten sagovornik Srpskog telegrafa.

Policiju u Pragu najviše zanima koga je Čaba planirao da ubije u njihovoj prestonici

Prema njegovim rečima, ono što najviše zanima češku policiju jeste i da li je Čaba planirao da ubije nekog u njihovoj prestonici ili se tamo samo skrivao.

- Ono što istražitelji pokušavaju da utvrde jeste i ko su naručioci tih zločina, za koje kriminalne grupe je Der radio i koliko novca je dobijao po likvidaciji - kaže naš izvor.

RepublikaFoto: youtube.com/pink.rs

Saučesnik zanemeo

Alen Cigler uhapšen je sredinom januara u velikoj akciji MUP zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Nebojše Markovića. Cigler se tereti da je kobnog dana vozio beli punto kojim je došao Čaba Der i izrešetao Markovića. Osumnjičeni se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem.

Zaplena kokaina

Kako dodaje, proverava se i listing Čabinih odlaznih i dolaznih poziva, a analizom baznih stanica biće utvrđeno i kuda se on sve kretao po Pragu da bi se eventualno identifikovala njegova potencijalna meta i jataci.

ČINJENICE
Šta je zaplenjeno
falsifikovana dokumenta
dva pištolja
prigušivač
perika
naočare bez dioptrije
mobilni telefon

Podsetimo, holandska policija raspisala je poternicu za Čabom zbog sumnje da je u julu 2018. u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu naočigled brojnih očevidaca zbog zaplene 100 kilograma kokaina ubio Hrvata Ivana Serdarušića. Za Derom traga i mađarska policija, koja ga tereti za ubistvo biznismena Lasla V. 5. septembra prošle godine. Plaćeni ubica nije ni pokušao da se sakrije od sigurnosnih kamera.

Foto: MUP Srbije
ZAPLENA: Čabi našli pištolje, telefon, periku...
ČINJENICE
Od džeparoša do atentatora
Čaba Der poreklom je iz Čantavira kod Subotice
u kriminal uplovio kao sitan lopov
veći deo života proveo u KPZ Sremska Mitrovica
kriminalci ga preobrazili u plaćenog ubicu
policija sumnjala da je imao neke veze s grupom Nasera Keljmendija
spekulisalo se i da je bio povezan sa ozloglašenim "zemunskim klanom"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading