Veštačenja snimka sigurnosnih kamera s kuće u Borči pokazala ono što niko nije očekivao!

Autor: Z. N.

Hronika

06.03.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zoran Marjanović (41), zasad jedini osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Marjanović (33), kobnog dana kad je prijavljen nestanak pevačice "Granda" sve vreme je s ćerkom Janom (7) bio na nasipu u Borči, pokazala su dodatna veštačenja. Na snimcima sigurnosnih kamera s porodične kuće Jahovića, čija su veštačenja konačno dostavljena Višem tužilaštvu, vide se velika i mala osoba, to jest Marjanović i njegova ćerka.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
SVE VREME BILI ZAJEDNO: Zoran i Jana

- U ovom dopunskom veštačenju postoje određene okolnosti koje definitivno otklanjaju sumnju u istinitost Zoranove odbrane. Konačno je razjašnjeno da se mala i velika ljudska figura vide na snimku sigurnosne kamere s kuće Jahovića. Nesporna je činjenica da je Zoran bio s detetom, što proizlazi i iz iskaza deteta. Suština priče je da je Zoran na početku nasipa i na kraju nasipa sa detetom, što otklanja svaku sumnju da je iskaz deteta lažan - kaže advokat Nikola Dumnić, Marjanovićev branilac.

U dopuni istrage naloženo je i veštačenje Marjanovićevog telefona da bi se utvrdilo da li je mobilni izvesno vreme bio isključen.

- Veštak je apsolutno kontradiktoran podacima koje mu je dostavio operater. Operater tvrdi da se prilikom skidanja mobilnog s mreže i ponovnog uključivanja formira neki fajl, a da u konkretnom slučaju tog fajla nije bilo, što navodi na zaključak da takve radnje nije bilo, dok veštak smatra da je bilo - kaže Dumnić.

Foto: ST/M. LAZIĆ
Nikola Dumnić

Dumnić: Zoran je na početku nasipa i na kraju nasipa s detetom, što otklanja sumnju da je iskaz deteta lažan

Podsetimo, u optužnici koja je vraćena na dopunu navodilo se da je Marjanović ostavio ćerku na nasipu, pa krenuo sa suprugom Jelenom ka kanalu, gde ju je usmrtio, a onda se vratio kod deteta. 

RepublikaFoto: Public/Promo
Jelena Marjanović
ČINJENICE
Čeka se optužnica
15. SEPTEMBAR 2017. Marjanović uhapšen zbog ubistva
9. FEBRUAR 2018. podignuta optužnica protiv Zorana
20. MART 2018. optužnica vraćena na dopunu
27. JUN 2018. ponovo podignuta dopunjena optužnica
9. AVGUST potvrđena dopunjena optužnica
8. OKTOBAR 2018. Apelacioni sud optužnicu vratio Višem sudu

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading