Prijava zbog sabotiranja istrage o ranjavanju biznismena: Tužilac šurovao sa mafijom!

Autor:

Hronika

07.03.2019

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje optuženima za pokušaj ubistva Šemsudina Tokovića u dvorištu njegove kuće u Novom Pazaru 2015. završilo se oslobađajućom presudom. Toković, koji već duže živi u Nemačkoj, za to krivi zamenika višeg tužioca u Novom Pazaru u tom slučaju Edisa Arifovića i njegovog tadašnjeg nadređenog višeg tužioca Stanislava Dukića. Kako tvrdi oštećeni, njih dvojica su sabotirala istragu, zbog čega je nedavno podneo disciplinsku prijavu Državnom veću tužilaca (DVT).

Foto: Printskrin

- To je prava mafija i svi su oni međusobno povezani. Sve je počelo kada su mene i moju braću prevarili za neki novac 2012. i ja sam te ljude tužio. Umesto da bude pokrenut postupak, 2015. su pokušali da me ubiju. Ti ljudi koji su učestvovali u napadu na mene Ildan Asović, Adel Hajrović i Arif Hajradinović su došli iz BiH. Nismo se poznavali, nisu ništa imali protiv mene, njih je angažovao neko drugi - priča Toković.

Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima usledio je pravi košmar, a za svoje optužbe, tvrdi, ima i dokaze koje je priložio uz dopis DVT.

RepublikaFoto: Printskrin

Dukić: To su besmislice

Stanislav Dukić, koji je sada u Državnom veću tužilaca, kaže da se ranjavanje Tokovića desilo odavno i da se ne seća baš svih detalja, ali dodaje da je bezbrižan jer je svoj posao radio valjano.

- Nije tačno da smo ometali istragu na bilo koj način. Problem sa Tokovićem je bio da nije hteo od početka da sarađuje sa nama u punoj meri. Tek kada smo uspeli da identifikujemo lica koja su osumnjičena za napad na njega, on je prijavio nekog svedoka koji je mogao da ih prepozna. Stvarno ne mogu da se setim svih detalja - rekao je Dukić i dodao da će o svemu konačnu odluku doneti nadležni organi.

- Tokom istrage je bilo mnogo nepravilnosti, dokazi su planski i namerno uništavani. Kriminalistička obrada lica mesta je loše urađena, uviđaj nije sniman kamerom, menjan je položaj nekih predmeta. Postoje kamere na komšijskim kućama koje su snimile dvojicu napadača, ali policija te snimke nije uzela. Nije ni čudo što su svi oslobođeni, a za to su krivi Arifović i Dukić - tvrdi Toković.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

Bekstvo iz bolnice

On ide i korak dalje i kaže da ne samo da je istraga sabotirana nego su i osumnjičeni obaveštavani o toku istrage, za šta, takođe, kaže, ima dokaze.

RepublikaFoto: Printskrin
Šemsudin Toković

Prijava stigla u DVT

Izvor iz kancelarije disciplinskog tužioca potvrdio je Srpskom telegrafu da je prijava koju je uputio Šemsudin Toković stigla.

- Ne znam tačan datum, ali je prijava stigla pre otprilike nedelju dana. Na njoj radi kolega i u toku je razmatranje da li će biti pokrenut postupak ili će prijava biti odbačena. U ovom trenutku ne možemo ništa više o tom predmetu da kažemo - rekao je izvor Srpskog telegrafa.

- Oni su te ljude obaveštavali o svemu. Jedan od tužilaca se u Sarajevu video sa jednim od osumnjičenih. Oni su sramota za Srbiju. Nisu hteli ni svedoke da saslušaju. Moj brat je video dvojicu napadača, ali nisu hteli da ga saslušaju - tvrdi Toković i navodi da je u jednom trenutku ranjen morao da pobegne iz bolnice jer je strahovao za bezbednost.

Toković: Dokazi su uništavani, lice mesta je loše obrađeno, uviđaj nije sniman, menjan je položaj nekih predmeta...

- Nije mi svejedno, ali neću odustati. Znam da neće zaboraviti da sam ih optužio i da sam im se zamerio. Toj mafiji mora da dođe kraj - kaže Toković.

ČINJENICE
Od advokata do tužioca
Stanislav Dukić karijeru počeo kao advokat u Kraljevu 2002.
Postavljen za tužioca u Novom Pazaru 2010.
U Više javno tužilaštvo u Beogradu prelazi januara 2016.
Samo četiri meseca kasnije, aprila 2016, postaje izborni član Državnog veća tužilaca

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Znam te

10.03.2019 14:10

To je onaj tuzilac sto je imao postupak u Os ovnom javnom tuzilastvu u Nisu zabog sprecavanja sluzbenih lica jer je mrtav pijan vredjao policajce koji su dosli po prijavi zbog glasne muzike i sto je svoju ljubavnicu izabrao za zamenika tuzioca. Za njega ima dosta materijala za istrazivacko novinarstvo. Jednom recju NEDISTOJAN