Srbin među nastradalim putnicima u avionu koji se srušio u Africi!

Autor: blic.rs

Hronika

10.03.2019

13:40 >> 14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U avionu kompanije "Etiopijen erlajns", koji se danas srušio neposredno po poletanju sa aerodroma u Adisa Abebi, među putnicima iz više od 30 zemalja bio je i jedan državljanin Srbije, prenosi Rojters saopštenje iz ove avio-kompanije.

RepublikaFoto: UN/Promo
Đorđe Vdović

Ovu vest potvrdilo je Mnistarstvo spoljnih poslova Srbije.

List "Blic" navodi da se radi o Ð. V. (54), zaposlenom u Svetskom programu za hranu pri Ujedinjenim nacijama koji je pored srpskog pasoša kod sebe imao i putnu ispravu UN.

List navodi da je sestra Ð.V. potvrdila da se on nalazio u srušenom avionu.

Etiopijski mediji su javili da niko od 149 putnika i osam članova posade nije preživeo pad aviona koji je bio na letu od Adis Abebe do Najrobija.

Među putnicima su bila 32 državljana Kenije, 18 Kanade, devet Etiopije, po osam Italije, Kine i Amerike, po sedam britanskih i francuskih, šest egipatskih, pet holandskih, te po četiri indijska i slovačka.

U avionu su bila po tri državljana Austrije, Švedske i Rusije, po dva Maroka, Španije, Poljske i Izraela, te po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Togoa, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četiri putnika su imala pasoše UN i njihova nacionalnost nije poznata.

 

 

Švedska internet stranica za praćenje letova navodi da se avion "Etiopijen erlajnsa" kretao "nestabilnom vertikalnom brzinom".

Avion se srušio nedaleko od mesta Bišoftu, koje je udaljeno pedesetak kilometara južno od Adis Abebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading